L&D Amsterdam heeft zijn eerste wedstrijd uit de Holland Series gewonnen.

HB Hoofdklasse

Urbanus: “Op zoek naar versterking voor de slagploeg”

Urbanus: “Op zoek naar versterking voor de slagploeg”

L&D Amsterdam heeft zijn eerste wedstrijd uit de Holland Series gewonnen.

L&D Amsterdam gaat ook in 2018 met coach Charles Urbanus voor de Holland Series gewonnen.
Foto: © Robert Bos

Op donderdag 26 april start het honkbalseizoen 2018 in de Hoofdklasse en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Vandaag de beurt aan de ervaren Charles Urbanus, die met zijn L&D Amsterdam ongetwijfeld wraak zal willen nemen op  Neptunus, de landskampioen van 2017.

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’We gaan voor plaatsing voor de Holland Series en de halve finale in de European Champions Cup. Wat er daarna gebeurt weet je nooit, maar dit is wat we minimaal willen bereiken.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’Er zijn zeker een aantal talenten die zich dit jaar gaan aandienen. Maickel Rietel, Jerremyh Angela en Robin Schel zijn jonge jongens die enorm veel potentie hebben. Wij geven hen de voorwaarden om zich maximaal te ontwikkelen en tot hoe ver dat leidt weet je natuurlijk niet, maar het talent is er zeker.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
Verdedigend zijn we erg sterk. Aanvallend zijn we met het vertrek van Gilmer Lampe en de gestopte Danny Rombley natuurlijk veel kwaliteit kwijtgeraakt. Niels van Weert (overgekomen van Quik Amersfoort red.) is een goede speler, maar kan de productie van Lampe niet vervangen. We zijn daarom nog bezig met een buitenlandse speler. Momenteel zijn we ons nog aan het oriënteren, maar er is een goede kans dat we nog een speler uit het buitenland gaan verwelkomen. Namen kan ik dus nog niet noemen.’’

L&D Amsterdam opent het seizoen op 26 april met een uitwedstrijd tegen het Haarlemse DSS. De donderdagavondwedstrijd start om 19.30u.

De volledige selectie van L&D Amsterdam vind je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse