Luis Figuera gooide in 2016 voor Kinheim in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

Venezolaanse pitcher voor Quick Amersfoort

Venezolaanse pitcher voor Quick Amersfoort

Luis Figuera gooide in 2016 voor Kinheim in de hoofdklasse.

Luis Figuera gooide in 2016 voor Kinheim in de hoofdklasse.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Een week voor de start van de competitie heeft promovendus Quick Amersfoort bekendgemaakt zijn selectie te hebben aangevuld met de Venezolaan Luis Figuera Roman. De 27-jarige rechtshandige pitcher keert daarmee na twee jaar terug in de hoofdklasse.

Luis Figuera maakte op 30 april 2016 voor het Haarlemse Kinheim zijn debuut in de hoofdklasse. Als starter werd hij na zeven innings winnend pitcher in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Vasessen Pioniers. Figuera gooide uiteindelijk elf wedstrijden in de reguliere competitie (2.66), waarvan hij er zes won en twee verloor. In 74 1/3 inning gooide de Venezolaan 54 keer drie slag.

In de Play-Offs leidde Figuera de Haarlemse ploeg in aantal innings (18) en strikeouts (14), maar kreeg hij ook vijftien verdiende punten tegen (7.50). Nadat Kinheim zich na afloop van het seizoen had teruggtrokken uit de hoofdklasse, keerde Figuera terug naar Aruba, waar hij eerder in 2015 met Marlboro Red Machine kampioen werd in de hoogste competitie van Aruba.

Zeer content

Na bemiddeling van voormalig international Bryan Engelhardt heeft Quick Amersfoort nu overeenstemming bereikt met de 27-jarige op Aruba woonachtige Venezolaan. Het tweetal speelde in 2016 samen bij Kinheim. Engelhardt begint volgende week aan zijn tweede seizoen bij de club uit Amersfoort. Vandaag kwam Figuera op luchthaven Schiphol. “Ik ben zeer content met zijn komst”, aldus hoofdcoach Marco Wels. “Hij gaat van meer dan toegevoegde waarde zijn in deze groep met grotendeels jonge talenten. Luis heeft in 2016 bij Kinheim bewezen een meer dan solide pitcher te zijn.”

Figuera speelde tussen 2008 en 2010 drie seizoenen voor Pittsburgh Pirates in de Venezolaanse profcompetitie. Voor deze Amerikaanse proforganisatie kwam hij in 46 wedstrijden tot een verdiende puntengemiddelde van 2.32.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse