Vince Rooi sloeg, met onder meer twee homeruns, zeven punten binnen.

HB Hoofdklasse

Roeland Henrique: ‘’We zijn sterker dan vorig jaar’’

Roeland Henrique: ‘’We zijn sterker dan vorig jaar’’

Vince Rooi sloeg, met onder meer twee homeruns, zeven punten binnen.

Vince Rooi en HCAW gaan ook in 2018 weer voor de play-offs.
Foto: © Rob Jelsma

Op donderdag 26 april start het honkbalseizoen 2018 in de Hoofdklasse en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Deze keer staat in het teken van het HCAW van Roeland Henrique Sr. Hij kende in 2017 zijn debuutseizoen als hoofdcoach in de Hoofdklasse en volgens hem was het behaalde succes geen incident

Het team

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’We willen ons net als vorig jaar zeker gaan plaatsen voor de Play-Offs, dus we moeten in de top vier eindigen.  Het vorige seizoen presteerden we misschien boven verwachting, maar ik denk dat we dit jaar sterker zijn. Daarom moeten we dat zeker opnieuw kunnen halen.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’We hebben een aantal jonge talentvolle spelers die dit jaar hopelijk gaan doorbreken. Dan denk ik aan buitenvelder Jeandro Tromp, catcher Denzel Bryson of binnenvelder Delano Selassa.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
‘’We zijn veel spelers kwijtgeraakt en hebben er wat minder voor terug gekregen, maar ik denk dat we wel veel sterker zijn geworden. Ik vind dat we nu betere spelers hebben dan vorig jaar. Ik schrok wel even toen er zoveel weg gingen, maar ik ben uiteindelijk dus erg tevreden.’’

HCAW opent vanavond het IM Charles Urbanus Sr. Toernooi met een wedstrijd tegen L&D Amsterdam in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei. Op 26 april is de eerste tegenstander in de competitie promovendus Quick Amersfoort.

De volledige selectie van HCAW vind je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse