Hoofddorp Pioniers was dit weekeinde twee keer te sterk voor titelverdediger Curaçao Neptunus.

HB Hoofdklasse

Debuterende coach Gario: ‘’Ik wil dat die jongens plezier hebben’’

Debuterende coach Gario: ‘’Ik wil dat die jongens plezier hebben’’

Hoofddorp Pioniers was dit weekeinde twee keer te sterk voor titelverdediger Curaçao Neptunus.

Kan Hoofddorp Pioniers met de vernieuwde selectie opnieuw de play-offs bereiken?
Foto: © Robert Bos

Op donderdag 26 april start het honkbalseizoen 2018 in de Hoofdklasse en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Mervin Gario kijkt uit naar zijn nieuwe rol als hoofdcoach van Hoofddorp Pioniers. Tevens blijft hij verbonden aan het team als binnenvelder.

Het team

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’Ik wil spelvreugde brengen. Ik wil gewoon dat die jongens plezier hebben in het honkballen en dan zien we wel waar we uitkomen. Zodra je plezier hebt komt de rest vanzelf. Ik kijk dus niet naar een plek op de ranglijst, maar we moeten het gewoon wedstrijd voor wedstrijd gaan bekijken.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’Ik heb evenveel vertrouwen in iedereen en denk dat het hele team goed gaat presteren. Natuurlijk heb je binnen een team dat er jongens beter of getalenteerder zijn dan anderen, maar daar kijk ik niet naar. Die jongens moeten gewoon het maximale uit zichzelf halen. Ik houd er dan ook niet van om namen uit te lichten.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
‘’Vorig jaar hadden we een goed team, maar dat hebben we dit jaar ook. Ik heb vertrouwen in de jongens. Sowieso zijn we ervaren spelers kwijtgeraakt, maar daardoor krijgen ook weer nieuwe talenten een kans. Ik wil gewoon niet vergelijken met vorig jaar. Dit is een nieuw jaar, dus kijk ik alleen maar vooruit.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse