Golden League

Roef! kan ruime eerste overwinning geen gevolg geven

Roef! kan ruime eerste overwinning geen gevolg geven

Cindy van der Zanden speelde met drie honkslagen een belangrijke rol in de overwinning van Roef! op Terrasvogels
(Foto: Mara Los Photography)

Terrasvogels ontving afgelopen zaterdag het enthousiaste Roef! op thuisbasis de Elta. Beide ploegen startten de Golden League in speelronde één met gedeelde punten en gingen voor winst in dit tweede speelweekend in Santpoort-Zuid. Roef! wist in wedstrijd één te verrassen en ging er met een dikke overwinning vandoor (2-14), waarna Terrasvogels terugsloeg en in partij twee de hoogste score liet noteren (4-2).

Puntenkraker

Roef! verraste afgelopen seizoen al vriend en vijand in hun debuut in de Golden League en lijkt ook dit jaar die lijn weer door te gaan zetten. Wedstrijd één tegen Terrasvogels liet een constante ploeg zien die de honken vol kon zetten en daar maximaal gebruik van wist te maken. Een puntloze vierde inning werd direct goedgemaakt in een vijfde inning waarin maar liefst zeven punten konden worden bijgeschreven op het scorebord, waarna Terrasvogels geen schijn van kans meer had om in te kunnen lopen.

De punten stroomden binnen bij Roef! met bijvoorbeeld de drie binnengeslagen punten van Wies Ligtvoet en de 3 hits uit 4 at bats van Cindy van der Zanden. Terrasvogels zette hier in de vroege innings nog twee punten tegenover maar de score werd uiteindelijk na 5 innings via de mercy rule op 2-14 beklonken in het voordeel van Roef!

Terugkomst door verrassing

Ook in wedstrijd twee leek Roef! er even met de winst vandoor te gaan toen in inning vier Elisabeth Snow met een tweehonkslag op de honken kwam en daarna geholpen werd door Charlotte Drijvers die een bal diep het rechtsveld in werkte voor nog een tweehonkslag. Snow scoorde hierop het eerste punt en werd al snel gevolgd door Drijvers die werd binnengeslagen door teamgenoot Cindy van der Zanden.

De twee punten leken lang voldoende te zijn, tot in de zesde inning Terrasvogels liet zien wat ze waard waren door slim gebruik te maken van een zwakkere inning van Roef! pitcher Ginny Ketelaars. Ketelaars verving Sheila Tang op de plaat, maar had wat problemen met de controle. Terrasvogels kreeg drie keer een vier wijd cadeau en kon, met genoeg dames op de honken, daarna via hits van Lisa Waasdorp (2 RBI) en Katharina Szalay (2 RBI) op de valreep de wedstrijd naar zich toe trekken.

Zo eindigde de middag in een eerlijke deling van de punten met een gewonnen partij voor zowel Roef! als Terrasvogels.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League