Golden League

Speelsters Koninkrijksteam kijken uit naar NPF Tour

Speelsters Koninkrijksteam kijken uit naar NPF Tour

Op maandag 30 april, dinsdag 1 mei en woensdag 2 mei speelt Team Kingdom of the Netherlands drie unieke wedstrijden tegen het Amerikaanse profteam van USSSA Pride. De Amerikanen komen naar Europa om de softbalsport op dit continent te promoten en spelen ook in Italië en Tsjechië nog een aantal wedstrijden. Voor de speelsters van het Koninkrijksteam is het een ultieme krachtmeting tegen de top van de wereld op weg naar het WK in Chiba, Japan later dit jaar.

Deze “topwedstrijden” (aldus Programma Manager Topsport Softbal Gonny Farley) tegen USSSA Pride worden gespeeld bij Roef! (Moergestel, op 30 april), bij Hoofddorp Pioniers (1 mei) en bij Olympia Haarlem (2 mei). Werpster Marjolein Merkx van Roef! en Oranje kan niet wachten: “Op deze manier kunnen we eens kijken of al dat harde werken in de winter zijn baan in de goede richting heeft gezet, ik denk dat Pride het nog moeilijk gaat krijgen!”

Het is voor Merkx bovendien extra speciaal omdat de eerste wedstrijd bij haar vereniging Roef! gespeeld wordt: “Ik vind het ontzettend leuk dat de eerste wedstrijd in Nederland en door Oranje tegen USSSA Pride bij Roef! gespeeld wordt. Een primeur in Nederland natuurlijk en ik denk dat het een super goede en uiteraard Brabants gezellige manier is om het Amerikaanse team welkom te heten.”

Merkx’ teamgenote Cindy van der Zanden sluit zich hierbij aan en is gemotiveerd voor de matchups met USSSA Pride: “Het is tijd voor ons om te laten zien dat al het harde werk van deze winter het volledig waard is geweest.”

Twee van de beste teams van de wereld

Ook Olympia speelsters Dinet Oosting en Brenda Beers kunnen niet wachten op de krachtmeting met een Amerikaans topteam. Beers: “Ik kijk enorm uit naar de wedstrijden in de NPF Tour tegen USSSA Pride. Niet alleen mogen we spelen tegen Amerikaanse prof softbalsters, maar er is zo ook een mooi meet moment gecreëerd voor Team Kingdom of the Netherlands. Door deze wedstrijden kunnen we zien waar we staan en waar we nog aan kunnen werken op weg naar het WK.”

Oosting wijst de Nederlandse fans nog even op het unieke karakter van de wedstrijden: “Supergaaf dat we als twee van de beste teams ter wereld tegen elkaar gaan spelen in ons eigen Nederland. Een unieke ervaring. Voor ons en voor de fans!”

Ben jij erbij voor deze unieke wedstrijden in eigen land? Toegang is gratis!

https://www.instagram.com/p/Bh6PFu9BDtV/?taken-by=honkbalsoftbalnl

 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League