Golden League

Tex Town Tigers pakt twee punten bij DSS

Tex Town Tigers pakt twee punten bij DSS

Tex Town Tigers staat na twee speelrondes knap op de derde plaats in de Golden League
(Foto: Herman Zandhuis)

Het Pim Muliersportpark was afgelopen zaterdag het strijdtoneel voor de dubbel tussen DSS tegen Tex Town Tigers. En de resultaten laten ook zien dat er daadwerkelijk gestreden is met een winstpartij voor beide clubs die het vorig jaar al zwaar hadden in deze Golden League poule. DSS startte de dag op goede voet met een 4-0 winst, maar moest in wedstrijd twee schoorvoetend toestaan dat TTT een puntje meer wist te halen (3-4). Beide teams konden zo toch twee punten bij laten schrijven en sloten het weekend daarmee succesvol af.

Anna-Bé Bartels slaat toe

Het was al in de tweede inning van de eerste partij dat DSS de score open wist te breken dankzij een tweehonkslag van Anne-Bé Bartels (2 RBI). De bal schoot pal langs de lijn in het linksveld waarop Lisette Untied en Lorraine Kieft konden scoren. Het waren twee punten die samen met het eerder gescoorde punt van de felle Morgan Sampson volgden op een flink aantal veldfouten van de kant van TTT. Onzuivere aangooien en doorgeschoten ballen leidden tot flink wat gestolen honken en een 3-0 voorsprong voor DSS.

Pitcher Stephanie Trzcinski wist met 11 strike-outs de Enschedese ploeg verder goed kort te houden en stond in 7 innings slechts 6 hits toe, maar TTT kon geen van de hits verzilveren in een run. Het vierde punt werd pas drie innings verder binnen geslagen door Eva Rendlova (1 RBI) die met een honkslag Jenny Kinburn beloonde voor haar mooie hit eerder die inning.

Driehonkslag steelt de wedstrijd

Tex Town Tigers leek in de tweede wedstrijd zichzelf al snel te hervatten na dit initiële verlies. In de tweede inning werden de honken met een stel mooie honkslagen goed gevuld voor Marije Oosting-ten Thij die een bal diep in het buitenveld ramde. Daarmee sloeg ze drie dure punten binnen voor haar team (3 RBI). Jenny Kinburn (2 RBI) herhaalde dit trucje hierna voor DSS, maar kon met haar driehonkslag slechts twee punten over de thuisplaat brengen waardoor TTT hun voorsprong behield.

In de derde inning was TTT vastbesloten om de voorsprong uit te bouwen. En daar waar dit scheen te gaan lukken met bomvolle honken – wist DSS met twee mooie vangballen te voorkomen dat de drie loopsters konden scoren.

De wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor de Tex Town Tigers. Zo werden de punten gedeeld in het zonnige Haarlem en waar DSS met een overwinning nu op een zesde plaats staat, heeft Tex Town Tigers een knappe derde plaats weten te bemachtigen na twee weekenden.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League