Golden League

Twee krappe overwinningen voor FysioExpert Olympia Haarlem

Twee krappe overwinningen voor FysioExpert Olympia Haarlem

FysioExpert Olympia Haarlem zet de jacht op titelprolongatie kracht bij door een dubbele overwinning op Sparks Haarlem
(Foto: Fred Versluis)

Haarlem was afgelopen zaterdag thuis voor veel mooi softbal met de dubbel DSS-TTT en de twee wedstrijden tussen de koplopers van 2017 – FysioExpert Olympia Haarlem en Sparks Haarlem. Daar waar FysioExpert Olympia Haarlem in speelronde één nog wisselvallig begon, wisten ze deze zaterdag wel de vier punten te verdienen op de thuisbasis. Sparks Haarlem stond niet toe dat de verschillen groot waren, maar moest uiteindelijk wel twee keer de winst laten schieten aan de regerend landskampioen (2-1, 4-2).

Strak spel

Het was Brenda Beers die voor FysioExpert Olympia Haarlem in de eerste wedstrijd op de honken wist te komen na een vrije loop, om vervolgens het tweede honk te stelen en sprintend te scoren op de honkslag van Mariëlle Vleugels (1 RBI). Hierna kregen beide ploegen wel de knuppel op de bal, maar eindigden de ballen steevast in de handschoenen van de velders en op het eerste honk om daar de nul te maken.

Maxime van Dalen wist het in de laatste inning met een tweehonkslag nog even spannend te maken maar Olympia Haarlem hield het veld strak, en eindigde de wedstrijd met een 2-1 overwinning.

Om en om

Ook in wedstrijd twee sloeg Van Dalen een punt binnen, deze keer met een driehonkslag in het linksveld. Daarmee opende ze direct in de eerste inning de score voor Sparks Haarlem. FysioExpert Olympia Haarlem liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en zette daar in hun slagbeurt zelf twee punten tegenover dankzij honkslagen van Brenda Beers en Jessie van Aalst. Beiden maakten maximaal gebruik van een veldfout bij Sparks Haarlem en scoorden de broodnodige punten voor een voorsprong. En ook al konden de twee Haarlemse teams hierna met regelmaat hun poppetjes op de honken krijgen, bleek het moeilijk om de punten daadwerkelijk te verzilveren. De score bleef steken op een magere 4-2, en vormde daarmee de tweede winstpartij voor FysioExpert Olympia Haarlem.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League