Voor het eerst sinds 1979 keert het Haagse Storks terug op het hoogste niveau.

HB Hoofdklasse

Veel vertrouwen bij Storks: ‘’Wij zijn goed genoeg voor de Hoofdklasse’’

Veel vertrouwen bij Storks: ‘’Wij zijn goed genoeg voor de Hoofdklasse’’

Voor het eerst sinds 1979 keert het Haagse Storks terug op het hoogste niveau.

Voor het eerst sinds 1979 keert het Haagse Storks terug op het hoogste niveau.
Foto: © Robert Bos

Op donderdag 26 april start het honkbalseizoen 2018 in de Hoofdklasse en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Aan Aldric Dunlop de taak om de terugkeer van Storks in de Hoofdklasse tot een succes te maken.

Het team

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’Na zo’n lange afwezigheid willen we natuurlijk gewoon erin blijven, maar eigenlijk gaan we ook wel voor de vijfde plaats. Ik denk dat wij de kwaliteiten hebben om voor de vijfde plaats te gaan. Ik ken de hoofdklasse en als ik kijk naar mijn eigen team weet ik dat we voldoende kwaliteit hebben.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’We hebben veel jonge spelers waar er zeker wat grote talenten tussen zitten. Ik denk dan aan Aaron de Groot, Joran Berkout of mijn eigen zoon, Tijani.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
We zijn met bijvoorbeeld het vertrek van Boudewijn van Elswijk wel wat ervaring kwijtgeraakt en hebben een jong team. Wat de gemiddelde leeftijd is? Haha, ik denk zo’n 23 jaar. Verder wil ik de teams niet vergelijken. Dit is een nieuw jaar en ik kijk niet terug op het vorige jaar. Het zal misschien wat grillig zijn, maar dat heb je nou eenmaal met een jong team. Zoals ik al zei zijn we goed genoeg voor de Hoofdklasse.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse