HB Hoofdklasse

Breek legt lat hoger bij DSS: ‘’Dit jaar gaan we voor de Play-Offs’’

Breek legt lat hoger bij DSS: ‘’Dit jaar gaan we voor de Play-Offs’’

Jerry Breek eindigde met zijn DSS in 2017 op de vijfde plaats in de Hoofdklasse
(Foto: Robert C. Bos)

Op donderdag 26 april start het honkbalseizoen 2018 in de Hoofdklasse en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie. Jerry Breek kende in 2017 een prima eerste seizoen met DSS, maar in 2018 moet het beter. De Haarlemmers spelen al sinds 2014 in de Hoofdklasse, maar bungelden voornamelijk onderin.

Het team

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’We willen ons gaan plaatsen voor de Play-Offs, dus we moeten bij de bovenste vier eindigen. Als we ons niet plaatsen zou dat wel een teleurstelling zijn ja. Wij zullen met HCAW, Twins en Hoofddorp Pioniers gaan strijden om de plekken drie en vier. Ik geef ons wel een goede kans.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’Vorig jaar hadden wij al een vrij jong team met veel talenten. Daar is nu weinig in veranderd. Als ik denk aan jonge spelers met veel potentie dan denk ik aan Koen Halderman, Lars Vogelaar, Tommy van de Sanden en Devano Pieter.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
‘’Vooral in de breedte zijn we wat sterker geworden. We hebben wat meer slagkracht in de ploeg en de pitching is aardig intact gebleven. Zo heel veel is er niet veranderd, maar de jonge spelers hebben wel een jaar meer ervaring. Als ik kijk naar de concurrentie denk ik gewoon dat we een goed team hebben dat zeker moet gaan voor de Play-Offs.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse