Felictaties voor Alex Powers na haar grandslam-homerun in de eerste wedstrijd.

EPS

Twee shut-outs voor USSSA Pride tegen Italië

Twee shut-outs voor USSSA Pride tegen Italië

Felictaties voor Alex Powers na haar grandslam-homerun in de eerste wedstrijd.

Felictaties voor Alex Powers na haar grandslam-homerun in de eerste wedstrijd.
Foto: © FIBS/K73-oldmanagency

De European Pro Softball Series zijn van start gegaan. In Caronno, op dertig kilometer van Milaan, opende USSSA Pride deze internationale series gisteravond en vanmiddag met een dubbele shut-out tegen Italië. De Amerikaanse profploeg reist nu af naar de Tsjechische hoofdstad Praag voor een dubbele ontmoeting met de nationale ploeg van Tsjechië, waarna USSSA Pride volgende week drie dagen in Nederland verblijft voor drie duels tegen het Nederlands Koninkrijksteam.

Met een uur vertraging begon gisteren om 20.00 uur in het volgepakte Francesco Nespoli stadion de eerste wedstrijd, die vijf innings spannend bleef met 1-0 voor USSSA Pride. Na zeven innings eindigde de wedstrijd een 6-0 overwinning voor de Amerikaansen. De tweede wedstrijd begon vandaag op tijd om 16.00 uur en bleef wederom vijf innings spannend en eindigde na zeven innings in een 0-2 overwinning voor USSSA Pride. In beide wedstrijden was het uitgerekend de beste pitcher van Italië, Greta Cecchetti, die de nederlaag op haar naam kreeg.

Dinsdag werd de eerste wedstrijd vereerd door hoog bezoek uit Lausanne: de Italiaanse voorzitter van de WBSC Riccardo Fraccari woonde de openingsceremonie bij en sprak lovende woorden voor de plaatselijke club Rheavendors Caronno, die dit jaar vijftig jaar bestaat. Verder werden toespraken gehouden door de burgemeester van Caronno, door voorzitter Andrea Marcon van de Italiaanse bond en door  voorzitter Gabriel Waage van het Europese softbal.

Toeschouwers

Na het ten gehore brengen van de beide volksliederen begon voor ongeveer vijfhonderd toeschouwers de wedstrijd met startend pitchers Jolene Henderson voor de als thuisploeg spelende Amerikaansen en Greta Cecchetti voor Italië. Na twee sterke innings van Cecchetti met slechts zeven tegenstanders in het slagperk, werd zij al van de heuvel gehaald toen zij in de derde inning bij twee nullen een loper op het tweede honk kreeg.

Pitcher Kelsey Nunley in de tweede wedstrijd in actie voor USSSA Pride.

Pitcher Kelsey Nunley in de tweede wedstrijd in actie voor USSSA Pride.
Foto: © FIBS/K73-oldmanagency

Reliever Ilaria Cacciamani kreeg meteen een driehonkslag tegen van Sierra Romero , waarop USSSA Pride 1-0 scoorde. Cacciamani kwam zonder verdere schade door de derde en vierde inning. In de vijfde inning werd zij vervangen door Alice Ronchetti, die de eerste drie tegenstanders kon uitschakelen. Toen zij in de zesde inning van de openingsslagvrouw een tweehonkslag tegen kreeg, werd ook zij meteen gewisseld. Haar opvolgster Veronica Comar zag de honken vol lopen en met de tweede maal vier wijd verdubbelde de achterstand: 2-0.

Grandslam-homerun

Toen stuurde bondscoach Obletter zijn vijfde pitcher Alice Nicolini naar de heuvel. Die kreeg bij wederom volle honken zelfs een grand slam homerun tegen van Alex Powers, waardoor de score zich verdrievoudigde: 6-0. Tegenover de negen Amerikaanse honkslagen voor zeventien total bases stelde Italië teleur met slechts twee honkslagen. Winnend pitcher Jolene Henderson kreeg in vijf innings het minimale van vijftien tegenstandsters tegenover zich en gooide drie keer drie slag. De save was voor Jessica Burroughs (twee innings).

Cacciamani kreeg de heuvelstart in de tweede wedstrijd toevertrouwd en dat maakte zij waar door ondanks vier honkslagen geen punten toe te staan in de eerste drie innings. Die lijn werd voortgezet door Ronchetti in de vierde inning en door Cecchetti in de vijfde inning: 0-0.

Vrouwelijke scheidsrechter

In de zesde echter opende Cecchetti met vier wijd en een wilde worp, waarna een honkslag de score open brak: 0-1. Even later bij een en drie bezet en een steelpoging van het tweede honk, beging Italiaanse catcher Marta Gasparotto een gooifout, waarop USSSA Pride het tweede punt binnen liep: 0-2. Wederom greep bondscoach Obletter in met een wissel en gaf hij het masker aan Valeria Bartolomai, maar in de stand kwam geen wijziging meer. Winnend pitcher werd Hanna Rogers, die de laatste vier inning op zich had genomen. Haar ploeg kwam tot zeven honkslagen voor zeven honken en de Italiaansen sloegen drie keer, waaronder een tweehonkslag van Giulia Longhi.

Bij beide wedstrijden was een vrouwelijke scheidsrechter actief: in de eerste was dat plaatscheidsrechter Luana Lucibello en in de tweede ontmoeting veldscheidsrechter Cristina Alberton.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EPS