De Glaskoning Twins sloot in de Promotie/Degradatiepoule het seizoen sterk af.

HB Hoofdklasse

Veel ambitie bij Twins: ‘’We zijn er zeker op vooruitgegaan’’

Veel ambitie bij Twins: ‘’We zijn er zeker op vooruitgegaan’’

De Glaskoning Twins sloot in de Promotie/Degradatiepoule het seizoen sterk af.

De Glaskoning Twins sloot in de Promotie/Degradatiepoule het seizoen 2017 sterk af. In 2018 moet het volgens nieuwe coach Knollenburg beter kunnen
Foto: © Robert Bos

Op donderdag 26 april start het honkbalseizoen 2018 in de Hoofdklasse en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie. De Glaskoning Twins wil na twee jaar onderin de Hoofdklasse gebungeld te hebben een volgende stap maken en meer aansluiting vinden bij de hoger geklasseerde clubs. Aan de aangestelde Kevin Knollenburg de taak om dat te verwezenlijken.

Het team

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’We willen ons zo snel mogelijk gaan mengen in de top vier. Twins wil een volgende stap zetten, dus het moet in ieder geval beter dan afgelopen seizoen.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’Pitcher Mic van de Ven heeft al enorme stappen gemaakt en we kijken er naar uit om te zien wat hij dit seizoen gaat brengen. Datzelfde geldt voor catcher Dave Janssen. Met Misja Harcksen en Ruar Verkerk zijn er twee jonge, goede spelers overgekomen van Neptunus. Die jongens kregen weinig speelgelegenheid bij hun club, maar het zijn natuurlijk wel grote talenten. Ik heb er dan ook respect voor dat ze een stapje terug doen en ons komen versterken.‘’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
‘’Het team is er zeker op vooruit gegaan. We hebben meer ervaring, want dit wordt voor de meesten het derde seizoen in de hoofdklasse na de promotie uit de Overgangsklasse. Je mag dan ook wel wat meer verwachten. Het nadeel is dat we een smalle selectie hebben. Ik denk zeker dat we een volgende stap kunnen maken in de competitie, maar dan moet iedereen wel fit blijven.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse