Jamie Beerman in actie voor Nederland tijdens het EK van 2017.

EK U12 2018

Vijftien spelers geselecteerd voor EK U12

Vijftien spelers geselecteerd voor EK U12

Jamie Beerman in actie voor Nederland tijdens het EK van 2017.

Jamie Beerman in actie voor Nederland tijdens het EK van 2017.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Coaches Peter Herkemij, Jesse Aussems en Eric de Vries hebben vijftien spelers geselecteerd voor het Nederlandse U12-team, dat in juni van dit jaar afreist naar Boedapest voor deelname aan het Europees kampioenschap. Tien spelers maken in de Hongaarse hoofdstad hun debuut voor de nationale ploeg.

Het Europees kampioenschap voor spelers van 12 jaar en jonger wordt gehouden van zaterdag 30 juni tot en met zondag 8 juli. Nederland opent het toernooi op zaterdag 30 juni om 16.00 uur met een wedstrijd tegen Oostenrijk. Vorig jaar rekende Oranje in 4 1/2 innings met 17-6 af met deze tegenstander. De wedstrijden worden gespeeld in de Óbudai Baseball Aréna, de thuisbasis van het Hongaarse Óbuda Gladiators.

De selectie voor het Nederlands team is tot stand gekomen na een try-out bij Amsterdam Pirates op maandag 2 april, gevolgd door twee centrale selectietrainingen. Uit de selectie die tijdens het vorige Europees kampioenschap drie van de vier wedstrijden won, keren vijf spelers terug. Neptunus is met vijf spelers hofleverancier geworden. De andere spelers uit de nationale U12-selectie komen van Amsterdam Pirates (3), HCAW (2), UVV (2), Hoofddorp Pioniers, Almere’90 en TIW/Surivors.

Bekijk de volledige selectie

Jongste speler

Van het Rotterdamse Neptunus zijn Amarensio Franka, Tijn Fredrikze, Leandro Mata, Mauricio Montenegro en Junairo Ostiana geselecteerd. Fredrikze is met tien jaar en acht maanden de jongste speler in de selectie. Franka en Mata namen ook vorig jaar deel aan het EK. Met dit tweetal keren verder ook Amsterdam Pirates-spelers Sol Fahrner, Otis Ward en Jamie Beerman terug in de EK-selectie.

De elfjarige Beerman was vorig jaar in Utrecht met een slaggemiddelde van .538 één van de beste spelers van het Nederlandse team. Hij was goed voor zeven hits, waaronder twee tweehonkslagen en één driehonkslag. De speler van Amsterdam Pirates scoorde zes runs en bracht vijf punten over de thuisplaat. Hij werd bovendien winnend pitcher in de wedstrijd uit de eerste ronde tegen Oostenrijk.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2018