Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem splitst de winst bij Terrasvogels

FysioExpert Olympia Haarlem splitst de winst bij Terrasvogels

Olympia en Terrasvogels deelden dit weekend de punten
(Foto: Facebook Terrasvogels Dames 1)

De thuisbasis van Terrasvogels was zaterdag het strijdtoneel voor twee wedstrijden tussen deze ambitieuze ploeg en titelverdediger FysioExpert Olympia Haarlem. Vorig jaar wist Olympia in een ware alleenheerschappij praktisch elke wedstrijd te winnen – maar dit jaar zijn de wedstrijden zwaarder bevochten, want ook Terrasvogels wist in navolging van Roef (speelronde 1) de Haarlemmers twee punten te ontnemen (2-5, 3-2).


Verdeel en heers

Het duurde even voordat er begonnen kon worden in het regenachtige westen – maar met een klein uurtje vertraging startte zaterdag wedstrijd één direct op goede voet voor Terrasvogels. Een tweehonkslag van Britt Vonk zette haar direct in scoringspositie, waarna ze dankzij een slechte aangooi van rechtsvelder Jessie van Aalst het eerste punt kon laten noteren. FysioExpert Olympia Haarlem zette hier meteen in de volgende inning twee punten tegenover dankzij een honkslag van Rosanne de Vries (2RBI) en behield die voorsprong de rest van de wedstrijd.

Alyson Spinas gooide voor FysioExpert Olympia Haarlem met acht strike-outs de verdere innings op slot en hield Terrasvogels kort totdat haar eigen team in de zesde inning de overwinning verzekerde via een flink aantal honkslagen en een kritieke fout van linksvelder Lisa Waasdorp dankzij wie de honken vervolgens verder werden gevuld. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een puntje extra van Dinet Oosting (binnengeslagen door Mariëlle Vleugels) beslist in het voordeel van FysioExpert Olympia Haarlem.

Bekijk de samenvatting van Softbaldino:

Driehonk-einde

Een wedstrijd met weinig actie ontpopte zich toch nog tot een kraker in de tweede wedstrijd van de zaterdag. Britt Vonk scoorde dankzij een driehonkslag in inning vijf voor Terrasvogels het openende punt. FysioExpert Olympia Haarlem ramde vervolgens in hun slagbeurt de honken bomvol, maar kon dit niet vertalen naar een overtroevende score omdat een hit van Rosanne de Vries wordt gevangen door short stop Rachelle van Veen voor de derde nul.

Hierna brengt Terrasvogels het slaggeweld tot een hoogtepunt met vijf hits in één inning op verse FysioExpert pitcher Mariëlle Vleugels die direct twee honkslagen moest incasseren. Een wissel met Alyson Spinas kon niet voorkomen dat een opofferingsslag van Jessica Waasdorp spelers op het tweede en derde honk bracht, waarna een mooie stootslag van Lizzie Clarijs (1RBI) de score gelijk trok. Noa Brand wordt in een steelactie vervolgens uitgemaakt op weg naar de thuisplaat voor een tweede nul, maar een honkslag van Ella Krommendijk (1RBI) brengt alsnog het winnende punt over de plaat in de vorm van Lizzie Clarijs.

FysioExpert Olympia Haarlem leek de overwinning nog te gaan grijpen in de naslagbeurt toen Brenda Beers een driehonkslag neerlegde, direct gevolgd door nog een triple van de hand van Jessie van Aalst. Denice van Dijk ving vervolgens voor Terrasvogels echter de klap van Dinet Oosting voor de derde nul en besliste zo de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg op 3-2.

Bekijk de samenvatting van Softbaldino:

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League