Edwin Louisa wordt één van de scheidsrechters tijdens het aankomende WK dames honkbal.

Honkbal

Nederlandse officials naar WK dames honkbal

Nederlandse officials naar WK dames honkbal

Edwin Louisa wordt één van de scheidsrechters tijdens het aankomende WK dames honkbal.

Edwin Louisa wordt één van de scheidsrechters tijdens het aankomende WK dames honkbal.
Foto: © Robert Bos

Drie Nederlandse officials zijn door de World Baseball Softball Confederation (WBSC) aangewezen voor het wereldkmapioenschap dames honkbal, dat van 22 tot en met 31 augustus wordt gehouden in het Amerikaanse Viera.

Het Nederlands dames honkbalteam keert in Florida voor de vijfde keer op rij terug op het wereldkampioenschap. De speelsters worden in Viera vergezeld door drie Nederlandse officials.

Edwin Louisa is één van de elf scheidsrechters die door de WBSC zijn aangesteld voor het WK. Louisa maakte als scheidsrechter in 2012 zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse. Vorig jaar was hij onder meer actief tijdens het World Port Tournament en de European Baseball Series. De overige arbiters op het aankomende WK komen uit Australië, Canada, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Hong Kong, Italië, Japan, Taiwan, Venezuela en Zuid-Korea.

Linda Steijger is voor het mondiale toernooi aangesteld als scoring director en gaat in haar rol onder meer samenwerken met scorer Feiko Drost. In totaal zijn zes internationale scorers actief op het WK. In totaal zijn 22 officials aangesteld voor de achtste editie van het WK.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal