Golden League

Roef! behoudt eerste plaats in Golden League

Roef! behoudt eerste plaats in Golden League

Roef! blijft na de splitsing met DSS op de eerste plaats staan in de Golden League na drie speelronden
(Foto: Titus Blom)

Een waterig zonnetje begeleidde zaterdag de dubbel tussen Roef! en DSS in Moergestel, waar er twee punten mee naar huis gingen voor elk team (0-4, 3-2). De beide ploegen behaalden de afgelopen weken gemengde resultaten in de start van de Golden League en lieten ook dit weekend wisselvallig spel zien op de Brabantse velden. Een slaapverwekkende eerste wedstrijd werd gevolgd door een explosief einde in de tweede pot, en de teams gingen met een mooie dag softbal achter de kiezen weer huiswaarts.


Weinig actie

Wedstrijd één werd gekenmerkt door weinig actie in een pot waarin Roef! en DSS duidelijk bezig waren om af te tasten waar de zwakke plekken lagen. Beide teams zagen de ballen goed en brachten ze het veld in, maar bij zowel Roef! als DSS werd er door het veld korte metten gemaakt met de vaak halfslachtige balletjes.

Marjolein Merkx wist op de plaat voor Roef! in het begin van de wedstrijd met zeven strike-outs te voorkomen dat de hits leidden tot punten, maar moest in inning vijf toch toezien hoe DSS zich op voorsprong kon slaan dankzij een tweehonkslag van Lisette Untied die vervolgens op een wilde worp de thuisplaat kon bereiken voor het eerste punt. DSS voegde er in diezelfde inning nog twee punten aan toe, mede dankzij een mooie tweehonkslag van Jenny Kinburn (1RBI) voor een 3-0 voorsprong. Roef! kon vervolgens in de laatste inning een tweehonkslag van Wies Ligtvoet niet tijdig te verzilveren voor een comeback en moest de wedstrijd op 0-4 laten schieten.

Vuurwerk in de laatste inning

Een vroege voorsprong voor DSS leek in de tweede pot Roef! dusdanig van hun spel te brengen dat ook een tweede verlies onvermijdelijk leek, ondanks een regen aan honkslagen bij beide teams. Fouten in het binnenveld bij zowel DSS als Roef! zorgden voor interessante spelsituaties die slechts weinig leidden tot daadwerkelijke punten. In de laatste inning sloegen Kim Donkers en en Elisabeth Snow zich na een vroege nul voor Wies Ligtvoet succesvol op de honken. En met deze dames op scoringspositie sloeg de paniek toe bij DSS.

Een infield fly van Cindy van de Zanden kostte Roef! een tweede nul, maar vervolgens leidde een miscommunicatie bij DSS tot de mogelijkheid om dat felbegeerde laatste punt te scoren. Een bal van Isa Los belandt vliegensvlug in de handschoen bij DSS derde honkvrouw Sophie Bugter die daarvoor ver van haar eigen honk moest komen. Helaas was shortstop Jenny Kinburn nog niet in positie om het derde honk over te nemen waardoor zowel Kim Donkers succesvol het derde honk wist te bereiken, als Isa Los het eerste.

Charlotte Drijvers was de volgende aan slag en wist de knuppel tegen de bal te krijgen voor een hoge hit in het linksveld. De bal landde precies tussen twee buitenvelders, waarna het winnende punt door Donkers kon worden binnengelopen. Roef! kostte daarmee DSS de twee punten die ze al dachten binnen te hebben voor een middag met gemengde resultaten.

Op maandag wordt er op het veld van Roef! gespeeld door Team Kingdom of the Netherlands tegen USSSA Pride. Kom je ook kijken? De wedstrijd begint om 17.00u

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League