Sparks Haarlem overklast Tex Town Tigers

Feline Poot was met twee homeruns en 7 RBI de absolute uitblinkster aan de kant van Sparks
(Foto: Fred Versluis)

Het was een zwaar weekend voor Tex Town Tigers die Sparks Haarlem op bezoek hadden. De vier punten gingen mee in de tas naar Haarlem dankzij twee ruime overwinningen (2-9, 1-11). Hierdoor blijft Sparks de tweede plek delen met het sterke FysioExpert Olympia Haarlem, terwijl TTT met twee wedstrijden extra pas vier punten heeft weten te veroveren.


Zwak veld

Sparks snoepte in wedstrijd één her en der in de zes inningen genoeg punten bij elkaar om een ruime overwinning te kunnen behalen. Zo werd er de hele wedstrijd goed geslagen en kon Sparks Haarlem maximaal gebruik maken van de maar liefst zeven veldfouten in het veld van Tex Town Tigers gedurende de zes innings. Een triple van Maxime van Dalen (2RBI) leidde al direct tot een 2-0 voorsprong en die werd in de verdere wedstrijd alleen nog maar hoger uitgebouwd.

Feline Poot (3 RBI) bracht met haar two-run homerun de score in de vijfde inning al naar 2-8, na een tot dan toe erg succesvolle wedstrijd. Vier keer kwam ze aan slag, waarvan ze drie keer ook op honk wist te komen – en zo zelf al twee punten kon scoren voor haar team. Tex Town Tigers had geen antwoord op de overvloed aan honkslagen en bleef steken op een score van 2-9 in een eerste verloren wedstrijd.

Feest van Feline Poot

De eerste wedstrijd bleek niet voldoende te zijn om de honger van Feline Poot (4 RBI) naar winst te stillen, want ook in wedstrijd twee ging ze vrolijk verder met scoren voor haar team. Een tweehonkslag in de eerste inning bracht al direct twee teamgenoten over de plaat en daar knalde ze in de derde inning met een tweede homerun nogmaals twee punten achteraan.

Tex Town Tigers kreeg alleen in inning één een kansje dankzij een vier wijd voor Nita Hickey die vervolgens werd binnengeslagen door Laura Wissink. De verdere wedstrijd werd elke poging tot terugkomen afgestraft met prachtige dubbelspellen en dames die bij een poging tot stelen direct strandden dankzij het strakke veldspel van Sparks. De 1-11 score was dan ook de enige logische uitkomst van een wedstrijd waarin Sparks als sterkste uit de bus kwam.

Poot steekt in een geweldige vorm en is klaar om deze week haar debuut te maken voor Team Kingdom of the Netherlands in de European Pro Series tegen USSSA Pride! Op maandag om 17.00u wordt de eerste wedstrijd gespeeld in Moergestel.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League