Honkbal

’t Hoen nieuwe bondscoach Team Kingdom of the Netherlands

’t Hoen nieuwe bondscoach Team Kingdom of the Netherlands

Evert-Jan ’t Hoen is de nieuwe bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands
(Foto: Rob Jelsma)

Evert-Jan ’t Hoen is de nieuwe bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands. De 42-jarige oud-international volgt de Belg Steve Janssen op, die eerder dit jaar naar Amerika vertrok toen hij een functie bij de Chicago Cubs aangeboden kreeg. Robin van Doornspeek, oud-teamgenoot van ’t Hoen bij Oranje, is de nieuwe pitching coach.

Na het vertrek van Janssen was een van de eerste taken voor kersverse Technisch Directeur Tjerk Smeets het vinden van een nieuwe bondscoach. In ’t Hoen heeft Smeets een man gevonden met een schat aan ervaring in het internationale honkbal. ’t Hoen speelde zes seizoenen in de organisatie van de (toenmalige) Anaheim Angels en kwam 120 keer uit voor de nationale selectie op onder meer drie Olympische Spelen en vier Wereldkampioenschappen.

Ook als hoofdcoach was ’t Hoen al meer dan eens succesvol. Met het Rotterdamse Neptunus won hij tussen 2013 en 2016 vier keer op rij de Holland Series. Bij het nationale team maakte de Alphenaar de laatste vier seizoenen al bij meerdere toernooien onderdeel uit van de technische staf als assistent coach.

In die technische staf wordt ’t Hoen vanaf nu vergezeld door de nieuwe pitching coach Robin van Doornspeek. Net als ’t Hoen is van Doornspeek een oud-international. Als speler van het nationale team kwam hij in 24 interlands uit op onder meer de Olympische Spelen van Athene in 2004, de World Baseball Classic in 2006 en twee Wereldkampioenschappen.

De laatste jaren heeft van Doornspeek ervaring opgedaan als pitching coach bij Jong Oranje. Tjerk Smeets is erg blij met dat de technische staf met de aanstelling van ’t Hoen en van Doornspeek compleet is: “Evert-Jan heeft zijn sporen meer dan verdiend en zal Team Kingdom of the Netherlands leiden op weg naar het doel van Olympisch eremetaal. Robin heeft als coach de pitchers van de nationale jeugdteams onder zijn hoede gehad en maakt nu de stap naar het A-team. Dat past perfect in ons idee van talentontwikkeling.”

“Beide coaches komen uit de generatie die voor de cultuuromslag in het Nederlandse honkbal heeft gezorgd. Zij weten wat het is om een visie te hebben, geloof in eigen kunnen te houden en elke dag de wil tonen om hard te werken. Met Evert-Jan ‘t Hoen, Robin van Doornspeek, Sidney de Jong, Ben Thijssen, Wim Martinus en Paul Venner hebben wij een staf staan waar het hele Koninkrijk trots op mag zijn.”

In zijn eerste seizoen als bondscoach staan er voor Evert-Jan ’t Hoen twee belangrijke toernooien op het programma. Van 13 tot en met 22 juli neemt Oranje deel aan de Honkbalweek Haarlem en van 18 tot en met 23 september strijdt het in Hoofddorp tijdens de Super 6 Baseball Softball met de top zes van Europa om de titel van de eerste editie van dit toernooi.

 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal