EPS

USSSA Pride te sterk voor Oranje in eerste wedstrijd European Pro Series

USSSA Pride te sterk voor Oranje in eerste wedstrijd European Pro Series

USSSA Pride was in Game 1 van de European Pro Series te sterk voor Oranje (Foto: Fred Versluis)


In een koud en nat Moergestel werd voor het oog van honderden fans de eerste van drie wedstrijden tussen Team Kingdom of the Netherlands en USSSA Pride. Het Amerikaanse profteam bleek in elk geval op maandagavond een maatje te groot voor Oranje en won de wedstrijd met ruim verschil (6-0).

Marjolein Merkx mocht de wedstrijd starten voor Oranje op haar ‘eigen’ veld, maar de speelster van Roef! had wat problemen met haar controle en zo kon het gebeuren dat USSSA Pride op slechts een honkslag vier punten kon scoren. Vier vrije lopen en een geraakt werper zorgden voor de problemen op de honken.

Merkx herpakte zich hierna goed en kreeg in haar overige twee innings geen honkslagen meer tegen. Aanvallend had het Koninkrijksteam aanvankelijk veel moeite met het werpen van Jolene Henderson, die zeer goed afwisselde en zo de slagvrouwen van Oranje veelvuldig op het verkeerde been zette.

Pas in de vierde inning was het Maxime van Dalen die de eerste Nederlandse honkslag liet noteren. Direct daarna volgde de honkslag van Virginie Anneveld en met een uit begon Oranje te dreigen. Debutante Ryangela Flanegin kreeg drie slag, maar het Koninkrijksteam leek alsnog te scoren toen Roef!-speelster Cindy van der Zanden de bal goed naar het linksveld sloeg. Daar was het Allexis Bennett die met een fenomenale diving catch een einde aan de inning en de Nederlandse dreiging maakte.

In de vijfde inning scoorde USSSA Pride op een wilde worp en een gooifout van catcher Laura Wissink nog eens twee punten, waarmee de eindstand bereikt was. In de zesde inning, met Maxime Dalen op het eerste honk na een vrije loop, kwam er dankzij de regen helaas een vervroegd einde aan de wedstrijd. Zo trok de Amerikaanse ploeg met 6-0 aan het langste eind.

Op dinsdag krijgt Oranje om 18.00u de kans om in Hoofddorp revanche te nemen. De derde en laatste wedstrijd van de European Pro Series in Nederland volgt op woensdag om 19.00u in Haarlem bij Olympia.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EPS