Sahvanna Jaquish aan slag voor USSSA Pride.

Softbal

USSSA Pride wint ook Game 2 met ruime cijfers

USSSA Pride wint ook Game 2 met ruime cijfers

Voor meer dan 500 fans, die langs het volledige veld stonden, bleek USSSA Pride in Hoofddorp opnieuw te sterk voor Oranje

Vanavond speelde Team Kingdom of the Netherlands de tweede wedstrijd uit een serie van drie wedstrijden in de European Pro Series tegen het Amerikaanse profteam USSSA Pride. Net als op maandagavond was de Pride in Game 2 ook een stuk sterker dan het gehavende Oranje.

Het uitspelende Koninkrijksteam ging in de eerste inning voortvarend van start. Waar het op maandag lang duurde voordat de eerste honkslag genoteerd kon worden, opende openingsslagvrouw Britt Vonk de wedstrijd met een bunt single. Op de stootslag van linksveldster Wies Ligtvoet bereikte zij al snel het tweede honk. Helaas kond de debuterende Feline Poot haar teamgenote niet binnen slaan. Met twee uit kreeg Dinet Oosting een vrije loop en kreeg Riangela Flanegin op het veld van haar eigen Hoofddorp Pioniers de kans om het eerste Nederlandse punt in de European Pro Series binnen te slaan. Kelsey Nunley, de startend werpster van de Pride, zette haar echter met drie slag aan de kant.

Ginger de Weert was op de dag van het door haar georganiseerde Softball against Cancer evenement de startende werpster van het Koninkrijksteam. Omdat zij nog herstellende is van een blessure mag zij nog niet te veel gooien, maar zij opende de wedstrijd sterk. Mede dankzij een dubbelspel van eerste honkvrouw Britt Vonk kwam de Weert de eerste twee innings zonder kleerscheuren door.

In de derde inning brak de Amerikaanse ploeg door. Een rally van vier honkslagen, met als hoogtepunt de tweehonkslag van Sierra Romero, bracht drie punten over de thuisplaat. De Oranje-dames konden daar aanvallend helaas weinig tegenover zetten. Pas in de zevende inning kon de slagploeg dreigen. Invallers Anne Blaauwgeers (single), Brenda Beers (single) en Maxime van Dalen (hit by pitch) bereikten het honk, maar met twee uit werd de bal van de knuppel van Virginie Anneveld goed verwerkt via een actie 5-4.

Ondertussen had de slagploeg van USSSA Pride haar voorsprong al flink uitgebreid. Danielle ten Donkelaar kon hen nog van scoren weerhouden in de vierde inning, maar haar opvolgsters Roos-Marijn Kramer en Marjolein Merkx kregen vervolgens respectievelijk 5 en 4 runs (waarvan slechts 1 verdiend) tegen. Bij de Pride was tweede honkvrouw Sierra Romero met drie honkslagen in vier beurten, waaronder twee tweehonkslagen, en vier binnen geslagen punten de grote uitblinker. Zij maakte bovendien nog eens een geweldige verdedigende actie op het tweede honk:

Voor de ruim 500 aanwezige fans was het ondanks de 12-0 nederlaag een prachtige softbalavond. Het blijft uniek dat er softbal op dit niveau gespeeld wordt door twee teams uit de wereldtop! Op woensdagavond wordt de derde en laatste wedstrijd uit de serie om 19.00u in Haarlem gespeeld op het veld van Olympia. Het is de laatste kans om de USSSA Pride op Nederlandse bodem in actie te zien dus zorg dat je erbij bent!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal