EPS

Homeruns van Aalst en Vonk niet genoeg voor winst

Homeruns van Aalst en Vonk niet genoeg voor winst

Team Kingdom of the Netherlands wist niet te winnen van USSSA Pride, maar kwam elke dag een stukje dichterbij

In de derde en laatste wedstrijd tegen USSSA Pride in the European Pro Series deed Team Kingdom of the Netherlands er alles aan om een overwinning uit het vuur te slepen. In een koud en regenachtig Haarlem kwam Oranje op het veld van Olympia voor het oog van wederom honderden enthousiaste fans net iets tekort voor de zege.

Op het werpen van de van een blessure teruggekeerde Lindsey Meadows opende de Amerikaanse profploeg in de eerste inning al direct de score. Op drie honkslagen, waaronder een tweehonkslag van korte stop Shelby Pendley, wist de Pride meteen drie punten te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt scoorde Oranje haar eerste punt van de European Pro Series. Op een honkslag van Chantal Versluis kon Britt Vonk (vier wijd en gestolen honk) scoren vanaf het tweede honk.

In de tweede inning leek de Pride de wedstrijd al volledig naar zich toe te trekken. Nog eens vijf runs op vijf honkslagen zorgden voor een 8-1 tussenstand. Reliever Danielle ten Donkelaar kwam met 1 uit knap uit de inning. In de derde inning wist Puck van der Kolk de gevaarlijke Amerikaanse slagploeg goed van score te weerhouden en kreeg Oranje de kans om iets aan de grote achterstand te doen.

Dat lukte zeer aardig. Maxime van Dalen (vier wijd) en Anne Blaauwgeers (pinch runner voor Anneveld, die een honkslag sloeg) konden scoren op de homerun van Jessie van Aalst: 8-4 en Oranje was terug in de wedstrijd met 0 uit in de derde inning. Feline Poot sloeg vervolgens een tweehonkslag en even later waren het eerste en derde honk bezet toen Britt Vonk het volgende deed:

Oranje was volledig terug in de wedstrijd en leek kans te hebben op de eerste overwinning van een Europese ploeg tijdens deze European Pro Series. Helaas sloeg de Amerikaanse slagploeg in de vierde inning op het werpen van Marjolein Merkx ongenadig hard toe. Drie keer vier wijd en drie honkslagen leverden USSSA Pride vier punten op en het gat was al snel weer vijf. Een slagbeurt later voegde de Pride er nog een punt aan toe en na 5 innings was daarmee de eindstand van 13-7 bereikt. Vanwege de hevige regenval kon er niet verder gespeeld worden.

Zo kwam er een einde aan de European Pro Series in Nederland. USSSA Pride pakte drie overwinningen, maar elke dag was er verbetering te zien in het spel van het Koninkrijksteam. Het waren drie waardevolle oefenwedstrijden in het seizoen waarin Oranje deelneemt aan het WK in Japan en de Super 6 in Nederland. Het was vooral prachtig om te zien hoe de tribunes bij alle drie de wedstrijden overvol zaten. Een mooie voorbode voor de Super 6 in september!

100 interlands
Voor de wedstrijd werd derde honkvrouw Virginie Anneveld gehuldigd. Uit handen van Technisch Directeur Tjerk Smeets ontving zij een ingelijst shirt als presentje voor haar 100e interland voor Team Kingdom of the Netherlands. Op naar de 200!

https://www.instagram.com/p/BiSG_Uqh0U_/?taken-by=honkbalsoftbalnl

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EPS