HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus fier aan kop na speelronde twee

Curaçao Neptunus fier aan kop na speelronde twee

Curaçao Neptunus versloeg dit weekend driemaal HCAW en behield zo de ongeslagen status. Dudley Leonora sloeg op donderdag een 3-run homerun.
(Foto: Rob Jelsma)

Na een sweep in de eerste speelronde heeft Curaçao Neptunus afgelopen weekend de ongeslagen status in de Hoofdklasse in 2018 dankzij drie overwinningen op HCAW weten te behouden. Ook L&D Amsterdam wist dit weekend drie keer te winnen en blijft daardoor in het spoor van de Rotterdamse rivalen. In de strijd tussen de twee promovendi trok Quick Amersfoort deze week duidelijk aan het langste eind. De Overgangsklasse kampioen van 2017, Silicon Storks, werd drie keer verslagen.

HCAW – Curaçao Neptunus

Op zowel donderdag als zaterdag ging de wedstrijd lang gelijk op, maar tot twee keer toe sloegen de Neptunianen in de zevende inning toe. Op donderdagavond was starter Diegomar Markwell ongenaakbaar. De Bussumse slagploeg kwam niet verder dan één honkslag in vijf innings. Die honkslag was een triple van Julian Goins, die direct op een gooifout het enige punt voor HCAW kon scoren. Aanvallend zorgden Dwayne Kemp (bases clearing double in de vijfde inning) en Dudley Leonora (3-run homerun in de zevende inning) voor het gros van de punten. Neptunus won met 9-1.

Op zaterdag scoorde HCAW in de zevende inning een run om de achterstand te verkleinen naar 4-2. In de gelijkmakende slagbeurt scoorde Curaçao Neptunus acht runs, mede dankzij twee honkslagen van Dudley Leonora en een 3-run double van Benjamin Dille. In no-time veranderde de wedstrijd van een close game in een mercy rule overwinning voor Neptunus, dat op zondag een aantal veldfouten van HCAW keihard afstrafte. HCAW kreeg op het werpen van starter Elton Koeiman een aantal kansen om te scoren, maar wist de kansen niet te verzilveren. Quintin de Cuba, Dwayne Kemp en Stijn van der Meer sloegen de runs binnen en Loek van Mil gooide de wedstrijd in het slot voor Neptunus dat met 5-1 won en ongeslagen bleef.

Uitslagen:
HCAW – Curaçao Neptunus 1-9
Curaçao Neptunus – HCAW 12-2
HCAW – Curaçao Neptunus 1-5

Hoofddorp Pioniers – DSS

Het eerste gelijkspel van het Hoofdklasse seizoen 2018 is een feit. Op donderdagavond debuteerde de Australische werper Greg Mosel voor DSS. Hij kreeg in zes innings slechts één verdiend punt tegen en gooide zeven keer drie slag. Een mooi debuut, maar hij had de pech dat international Lars Huijer voor de Pioniers op de heuvel stond. Huijer gooide zeven shutout innings, maar zag zijn vervanger Ryan Oduber drie punten opgeven (twee verdiende punten). Devano Pieter (DSS) en Mark Smit (Pioniers) sloegen beiden twee punten over de thuisplaat in de wedstrijd die na tien innings, vanwege de curfew-regel, eindigde in een 3-3 gelijkspel. Hoofddorp werpers Huijer, Oduber, Wicklert en Valdez gooiden samen in die tien innings zeventien keer drie slag.

De twee wedstrijden in het weekend werden eerlijk verdeeld. Zo eerlijk dat beiden teams in deze speelrondes drie punten verdienden met een runsaldo van 0. Op zaterdag trok DSS op eigen veld in een rommelige wedstrijd aan het langste eind. Mervin Gario, de speler/coach van Pioniers, sloeg een homerun, maar werd later door de scheidsrechters uit het veld gestuurd. In extra innings nam Hoofddorp een 6-5 voorsprong, maar dankzij twee veldfouten aan Hoofddorpse zijde sloot DSS de wedstrijd af met een walk-off overwinning. Een dag later nam Pioniers revanche met een walk-off overwinning op ETO Ballpark. Rookie Tyler Boersma sloeg op het werpen van Robyn Clara zijn teamgenoot Glenn Bakker over de thuisplaat voor het winnende punt.

https://www.instagram.com/p/BicgpkKDxuT/?taken-by=hoofddorppioniers

Uitslagen:
Hoofddorp Pioniers – DSS 3-3 (10 inn.)
DSS – Hoofddorp Pioniers 7-6 (11 inn.)
Hoofddorp Pioniers – DSS 4-3 (10 inn.)

Silicon Storks – Quick Amersfoort

Beide promovendi pakten in het eerste weekend direct hun eerste overwinning van het seizoen. Quick versloeg HCAW een keer en Storks wist De Glaskoning Twins twee punten af te snoepen. Welke ploeg zou na dit weekend boven de ander komen te staan in de stand? Die vraag werd luid en duidelijk beantwoord. Quick Amersfoort heeft dankzij een sweep de derde plaats in de Hoofdklasse weten te bemachtigen. Op donderdagavond ging de wedstrijd lang gelijk op, maar in de achtste en negende inning wist Quick Amersfoort de voorsprong uit te breiden van 7-4 naar 11-4. De wedstrijd leek gespeeld, maar in de negende inning kwam Silicon Storks nog erg dichtbij. De vier gescoorde punten bleken echter niet genoeg en Quick won met 11-8. Wesley Bernadus en Rachid Engelhardt sloegen samen zeven van de elf punten binnen.

Ook op zaterdag sloeg Quick laat toe. Na zes innings stond Storks met 5-2 voor, maar op het werpen van reliever José Moreno kon Quick in de zevende (twee runs), achtste (een run) en negende inning scoren op honkslagen van Tijmen Takke, Bryan Engelhardt en Jordy Burger (walk-off single). Luis Figueroa pakte de win met 3.2 shutout relief innings, waarin hij zes keer drie slag gooide. Op zondag had Quick aan acht innings genoeg om een 13-1 overwinning binnen te slepen. Starter Jos de Jong gooide zes sterke innings (1 ER, 7 K’s) en Rachid Engelhardt sloeg vijf punten binnen met twee honkslagen.

Uitslagen:
Silicon Storks – Quick Amersfoort 8-11
Quick Amersfoort – Silicon Storks 6-5
Silicon Storks – Quick Amersfoort 1-13

L&D Amsterdam – De Glaskoning Twins

Zowel De Glaskoning Twins als L&D Amsterdam begon het seizoen met een dubbele winst in het eerste speelweekend. Op donderdagavond vochten Kevin Heijstek en Pastor Chavez een pitching duel uit. Chavez kreeg in 5.1 inning twee punten tegen en Heijstek deed hetzelfde in zeven innings. De beslissing viel in de achtste inning toen Rashid Gerard het winnende punt over de thuisplaat sloeg met een honkslag naar het linksveld. Jim Ploeger gooide als closer de wedstrijd in het slot en pakte de save.

Op zaterdag was startend werper Robin Schel de grote man aan Amsterdamse zijde. De ‘southpaw’ gooide acht shutout innings en pakte de winst. Zijn slagploeg zorgde in de zesde, zevende en achtste inning voor voldoende run support dankzij RBI van Zerzinho Croes (2-run HR), Kenny Berkenbosch en Remco Draijer. Twins scoorde in de negende inning nog twee runs, maar daarmee kon de nederlaag (5-2) niet voorkomen worden.

In de derde wedstrijd uit het drieluik hielden vijf Amsterdamse werpers de slagploeg van Twins op één run. Rob Cordemans, herstellende van een liesblessure, maakte zijn seizoensdebuut als reliever. In twee innings kreeg hij het enige Oosterhoutse punt tegen, maar in zijn jacht op het strike out record deed hij goede zaken met vier keer drie slag. Aanvallend waren Max Clarijs en Rodney Daal de uitblinkers bij L&D Amsterdam met elk twee honkslagen en samen vijf RBI’s in de 7-1 overwinning.

Uitslagen:
L&D Amsterdam – De Glaskoning Twins 3-2
De Glaskoning Twins – L&D Amsterdam 2-5
L&D Amsterdam – De Glaskoning Twins 7-1

De stand in de Hoofdklasse na twee speelronden:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse