Golden League

DSS en Terrasvogels schieten niets op met puntendeling

DSS en Terrasvogels schieten niets op met puntendeling

DSS deelde dit weekend de punten met Terrasvogels en blijft daardoor zesde in de Golden League
(Foto: Olaf Tompot Photography)

Het prachtige weer dit weekend zorgde voor een perfecte dag bij de dubbel tussen DSS en Terrasvogels. De twee teams staan momenteel onderaan in de competitie en maakten het elkaar moeilijk voor de plek net boven het Talent Team Holland. Ook dit weekend kwam daar weinig verandering in, met een enkele winst voor beide teams in twee zeer verschillende wedstrijden (4-3, 3-11).

Langgerekt vermaak

Maar liefst acht inningen werden er in de hitte gespeeld voor wedstrijd één. Een vroege voorsprong in inning één (0-1) voor Terrasvogels werd vastgehouden tot de zesde inning waarin Britt Vonk met een driehonkslag en maximaal gebruik van een foute aangooi van DSS catcher Lorraine Kieft ook de 0-2 wist te scoren. In de daaropvolgende slagbeurt maakte Kieft de eerdere fout ruimschoots goed door met een honkslag twee punten over de thuisplaat te slaan om de stand gelijk te trekken..

Toen de zevende inning hierna puntloos verliep voor beide teams, werd er doorgegaan naar een bloedstollende achtste inning. Terrasvogels wist zich nog op voorsprong te zetten met een punt door Gaby Obia, gescoord op een veldfout van DSS. Het bleek echter niet voldoende te zijn – want in de volgende slagbeurt trok DSS de score gelijk dankzij een RBI-single van Dominique Burger en kwam het winnende punt over de thuisplaat door een foutje van eerste honkvrouw en oud-DSS speelster Noa Brand.

Revanche genomen

Terrasvogels bleek echter vastbesloten om het nipte verlies van de eerste pot om te zetten naar een winst in wedstrijd twee. DSS startte nog sterk dankzij een tweehonkslag van Eva Rendlova (3RBI), die een bal van Terrasvogels invallende pitcher Lizzie Clarijs goed wist te raken. Rendlova was dankzij onder meer deze hit verantwoordelijk voor alle punten van DSS in deze tweede wedstrijd, maar dat bleek niet voldoende voor de overwinning.

Lizzie Clarijs, normaal gesproken infielder, gooide voor Terrasvogels slechts twee innings en moest daarin als pitcher 6 hits incasseren. Haar verdediging wist dankzij sterk veldwerk te voorkomen dat er meer punten konden scoren.

Vervolgens bulldozerde Terrasvogels in de vierde inning volledig over DSS heen door zes punten te scoren en deze in inning vijf aan te vullen met de winnende twee punten voor de mercy rule ending. Stephanie Trzcinski moest met haar team DSS toezien hoe Terrasvogels met 11 hits op haar ballen punt na punt kon binnenlopen dankzij honkslagen van praktisch elke speelster in de lineup van dat team (3-11).

Deze winst zette Terrasvogels in de ranking dan ook weer veilig boven DSS dat zich komende week moet meten het immer sterke FysioExpert Olympia Haarlem. Het vizier van Terrasvogels gaat nu naar de Tex Town Tigers die met twee wedstrijden meer slechts twee puntjes boven Terrasvogels staan.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League