Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem laat punten achter bij TTT

FysioExpert Olympia Haarlem laat punten achter bij TTT

Tex Town Tigers snoepte dit weekend regerend kampioen Olympia knap twee punten af
(Foto: Tex Town Tigers Dames 1/ Facebook Pagina)

Wist FysioExpert Olympia Haarlem vorig jaar nog bijna elke wedstrijd wist te winnen? Dit jaar staat de verdediging van de tegenstanders plots als een huis en is het afgelopen weken moeilijk gebleken om vier punten mee naar huis te nemen. Zo ook dit weekend op bezoek bij Tex Town Tigers. Ook hier moest Olympia accepteren dat de Enschedese ploeg zelf twee punten behield op de thuisbasis in een zwaar bevochtte dubbel (6-5, 1-3).

Kollners feestje

Het was Maranca Ham (2 RBI) die voor FysioExpert Olympia Haarlem in wedstrijd één de tweede inning aangreep om met een honkslag twee teamgenoten over de thuisplaat te brengen. Hiermee bouwde ze verder op het punt dat Mariëlle Vleugels eerder die inning al binnenliep.

De 0-3 voorsprong bleef echter niet lang behouden, want in inning drie sloeg Lisa Kollner (4RBI) toe. Een solide tweehonkslag in het linksveld stond drie teamgenoten toe te scoren waarna Nadine Marinus haar beloonde door vervangend loper Marthe Elsjan binnen te slaan met nog een tweehonkslag (1 RBI). Het bracht de score op 4-4 na drie innings.

Even leek FysioExpert Olympia Haarlem de wedstrijd te gaan pakken in de laatste inning op een dure fout bij Tex Town Tigers. Shareday Christina maakte daar handig gebruik van om een puntje voorsprong op het bord te zetten. Toen kwam echter in de gelijkmakende zevende inning Lisa Kollner weer aan slag. Haar honkslag bracht Nita Hickey binnen (die zelf met een prachtige tweehonkslag op honk was weten te komen). Mariëlle Vleugels maakte vervolgens aan de kant van Olympia een cruciale fout, waarvan Laura Wissink maximaal gebruik kon maken voor een 6-5 overwinning.

Laat ze maar gooien

Wedstrijd twee leek op papier de spanning te missen die in de eerste wedstrijd nog duidelijk voelbaar was. Toch werd er veel geslagen in een wedstrijd waar alleen Jessica Tolmie (2 SO) pitchend de tegenstander terug naar de bank wist te sturen. Zowel bij FysioExpert Olympia Haarlem (Mariëlle Vleugels, 0 SO/ Alyson Spinas, 0 SO) als Tex Town Tigers (Cheyenne Cheffer, 0 SO) werd er verder geen drie slag gegooid.

De voorsprong van twee punten die FysioExpert Olympia Haarlem wist te pakken in de eerste inning, dankzij hits van Jessie van Aalst, Mariëlle Vleugels (1 RBI) en Rachel van Veen (2 RBI), bleek voldoende voor het restant van de wedstrijd die vrijwel puntloos verliep. Ondanks dat zowel Olympia Haarlem als Tex Town Tigers hierna beiden nog een speler thuis konden krijgen, werd de winst op een 3-1 score bepaald in het voordeel van de voormalig landskampioen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League