Golden League

Sparks en Roef! delen de punten in Haarlem

Sparks en Roef! delen de punten in Haarlem

Wies Ligtvoet scoort voor Roef! Dat dit weekend wederom één wedstrijd won en één wedstrijd verloor.
(Foto: Fred Versluis)

Ook dit weekend was het voor zowel Roef! als Sparks Haarlem, ondanks de zon, een zaterdag met gemengde gevoelens. Beide teams wisten op de Haarlemse thuisbasis elkaar twee punten af te snoepen in wedstrijden. Het leverde Sparks Haarlem wel de kans om op zondag de eerste plaats in het klassement op, terwijl Roef! deze juist zou moeten laten schieten voor een even knappe tweede plek (5-3, 1-2).

Inning drie bepaalt de winst

Roef! wist vroeg in wedstrijd één gebruik te maken van een foutje van Onaïsha Franka op het tweede honk. Hierop kon Wies Ligtvoet binnenkomen in de eerste inning. De volgende twee innings verlopen praktisch geruisloos, waarna in de tweede helft van inning drie Sparks Haarlem opeens toeslaat.

Vijf punten worden er gescoord in deze pittige inning. Zo maakte Onaïsha Franka haar foutje uit inning één goed door zelf te scoren op een veldfout van pitcher Tamara Togni. De punten druppelen binnen na een paar cruciale honkslagen en een paar gratis honken van de hand van Togni (4 vrije lopen). Anne Blaauwgeers (2RBI) verzegelde de winst met haar honkslag in het rechtsveld die slecht werd verwerkt voor een voorsprong van 5-1. Roef deed nog een poging met twee punten in de volgende inning, maar kon de achterstand niet meer goedmaken.

Pitching duel

Het waren korte inningen die volgden in de tweede wedstrijd van de dag. De zeven innings werden in minder dan twee uurtjes afgewerkt en Roef! wist ditmaal wel de vroeg gestartte voorsprong uit te bouwen naar een overwinning. Marjolein Merkx (6 K’s) hielp hiervoor op de plaat al door Sparks kort te houden met mooie pitches.

Wies Ligtvoet zorgde voor beide punten voor Roef!. Een honkslag in de eerste inning wist ze door scherp honklopen om te zetten naar het eerste punt via een sacrifice slag van Elisabeth Snow. Vervolgens knalde ze er in inning 3 een homerun uit waarmee ze het tweede punt liet noteren voor Roef!. En dat bleek voldoende om de punten mee naar huis te nemen want Sparks kon ondanks een veelbelovende zesde inning (3 lopers op de honken) niet de winst naar zich toe trekken.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League