Golden League

Sparks pakt koppositie tegen Talent Team Holland

Sparks pakt koppositie tegen Talent Team Holland

Sparks Haarlem won dit weekend drie wedstrijden en pakte daarmee de koppositie in de Golden League
(Foto: Fred Versluis)

Het was dit weekend de beurt aan Sparks Haarlem om het op te nemen tegen Talent Team Holland en de talenten aan het werk te zien. Ondanks mooie plays en tomeloze inzet wist dit jonge team echter niet te voorkomen dat ze ook in deze dubbel weer tegen twee verliespartijen aanliepen. TTH blijft daarmee op 0 punten uit zes wedstrijden maar hielp wel Sparks Haarlem aan de eerste plek in het klassement (7-0, 6-1).

Start in chaos

Bobbi Scheurkogel wist wedstrijd één direct te laten ontaarden in chaos met een illegale slagbeurt. Tammie Lijbers maakte daar echter direct korte metten mee voor de eerste nul van de wedstrijd. Een sacrifice fly van deze zelfde Lijbers zorgde er in de volgende inning voor dat Sparks Haarlem de score opende met een 1-0 voorsprong.

De rest van de wedstrijd bracht weinig spectaculairs, tot in inning zes Sparks Haarlem opeens alles opentrok voor een eindsprint na twee snelle nullen. Anne Blaauwgeers sloeg zichzelf met een bal richting pitcher Nicole van Eijl op het eerste honk, om direct daarna twee te stelen.

Hierna volgde Maaike Blaauwgeers (2 RBI) het eerdere recept uit inning vier nogmaals succesvol. Daar sloeg ze tweelingzus Anne binnen via een bal in het linksveld. Nu deed ze dit met een bal richting het derde honk. Helaas liet Sophie Verdaasdonk voor TTH een hoge bal pardoes vallen na deze hits, waarop nog twee lopers binnen konden komen dankzij een volgende fout bij TTH. Het bracht de score uiteindelijk op 7-0 voor het sterkere Sparks Haarlem.

Op herhaling

Wedstrijd twee werd gekenmerkt door constant goed gevulde honken die echter weinig werden vertaald naar daadwerkelijke punten bij beide teams. De meeste innings eindigden zonder punten en met lopers nog achtergebleven op de honken – al wist Sparks Haarlem toch de nodige voorsprong te behalen.

De vijfde inning bleek ditmaal bepalend. Sparks Haarlem voegde dankzij hits van Anne Blaauwgeers (1 RBI), Chantal Versluis (1 RBI) en een lading gestolen honken drie punten toe aan een magere 3-1 voorsprong en zag daarmee de overwinning op hun naam komen met een 6-1 score.

De vier punten bleken cruciaal, want daarmee werd het totaal voor Sparks Haarlem gebracht op 14 met 7 gewonnen wedstrijden uit 10.  Voldoende voor de eerste plaats in het klassement, terwijl TTH nog steeds onderaan de rangorde blijft staan.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League