Kevin Moesquit in actie tijdens het World Port Tournament.

Honkbal

Kevin Moesquit naar Fortitudo Bologna

Kevin Moesquit naar Fortitudo Bologna

Kevin Moesquit in actie tijdens het World Port Tournament.

Kevin Moesquit in actie tijdens het World Port Tournament.
Foto: © Rob Jelsma

In navolging van international Gilmer Lampe heeft ook Kevin Moesquit de overstap gemaakt naar Fortitudo Bologna. De club uit de Italiaanse Serie A1 heeft vandaag de komst van de voormalig hoofdklassespeler bevestigd. De Curaçaose Moesquit speelde vorig seizoen als profhonkballer in Japan. De 26-jarige tweede honkman meldt zich op 20 mei bij zijn nieuwe club.

Moesquit speelde tussen 2014 en 2016 in drie seizoenen voor The Hawks uit Dordrecht en het Haarlemse Kinheim in de hoofdklasse. Nadat Kinheim zich uit de hoofdklasse had teruggetrokken, vervolgde Moesquit zjin carrière in Japan. Daar ging hij vorig jaar spelen voor Shiga United Baseball Club, een semi-profesioneel team dat uitkomt in de Japanse BC League. Moesquit wordt door zijn nieuwe Italiaanse club zowel ingezet als binnen- en als buitenvelder.

Tussen 2011 en 2014 speelde Moesquit als profhonkballer in de organisatie van Los Angeles Angels en voor Winnipeg Goldeyes in de American Association. In dienst van de hoofdmacht van Major League-organisatie Los Angeles Angels speelde Moesquit in 2012 en 2013 drie wedstrijden mee tijdens Spring Training, waarin hij één homerun sloeg.

European Champions Cup

Moesquit maakte op 14 juli 2014 in de wedstrijd tegen Japan tijdens de Haarlemse Honkbalweek zijn debuut in het Nederlands Koninkrijksteam. Hij nam verder onder meer deel aan het U21 Wereldkampioenschap in Taiwan in 2014, het World Port Tournament in 2015 en de Haarlemse Honkbalweek in 2016. In totaal speelde de honkballer van Curaçao dertien officiële interlands.

Bologna staat momenteel met vijf overwinningen in zes wedstrijden op een tweede plaats in de Italiaanse Serie A1. Voor deze ploeg kwam voormalig L&D Amsterdam-speler Gilmer Lampe in twee wedstrijden tot één honkslag (.143), direct goed voor een homerun. Over vier weken reist de club af naar Rotterdam voor deelname aan de European Champions Cup. Vorig jaar verloor Bologna de finale van dit toernooi met 3-7 van Curaçao Neptunus.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal