Honkbal

Xander Bogaerts tegen Didi Gregorius in Londen in 2019

Xander Bogaerts tegen Didi Gregorius in Londen in 2019

Het gerucht ging al een tijdje rond, maar vandaag heeft Major League Baseball bevestigd dat de Boston Red Sox en de New York Yankees op 29 en 30 juni 2019 twee wedstrijden zullen spelen in het London Stadium, het Olympisch Stadion van de Spelen van 2012. Dit betekent dat de korte stops van het Koninkrijksteam, Xander Bogaerts en Didi Gregorius, het in Europa tegen elkaar zullen gaan opnemen.

De MLB is al jaren bezig de sport over de hele wereld te promoten en zo werden er al wedstrijden uit het reguliere seizoen gespeeld in Japan, Australië, Puerto Rico en Mexico. In 2019 zal dus ook Londen het speeltoneel zijn voor twee Major League wedstrijden en niet de minsten. De rivaliteit tussen de Boston Red Sox en de New York Yankees wordt bestempeld als de ‘best rivalry in baseball’. Er is ontzettend veel historie tussen beide teams met onder meer de transfer van Babe Ruth van Boston naar New York, de homerun van Bucky Dent in 1978 waarmee de Yankees zich ten koste van de Red Sox plaatsten voor de play-offs en de mega spannende American League Championship Series van 2003 en 2004.

Dit jaar behoren beide teams weer tot de absolute top in de MLB en staan zij bovenaan in de American League Eastern Division. De verwachting is dat de rivaliteit tussen beiden de komende jaren weer zal intensiveren en dat betekent dat er honkbal op het allerhoogste niveau gespeeld zal worden in Europa met daarin ook een Oranje tintje, want Didi Gregorius en Xander Bogaerts staan in principe ook in 2019 onder contract van respectievelijk de Yankees en de Red Sox.

Je kunt nu al pre-registreren voor de ticket sales van volgend jaar.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal