Darren Seferina maakte gisteravond zijn debuut voor Biloxi Shuckers.

Honkbal

Seferina vervolgt carrière bij Milwaukee Brewers

Seferina vervolgt carrière bij Milwaukee Brewers

Darren Seferina maakte gisteravond zijn debuut voor Biloxi Shuckers.

Darren Seferina maakte gisteravond zijn debuut voor Biloxi Shuckers.
Foto: © Bryan Green

De 24-jarige Darren Seferina vervolgt zijn carrière bij Milwaukee Brewers. De Curaçaose binnenvelder, die in 2015 deel uitmaakte van de voorselectie van het Nederlands Koninkrijksteam voor de Premier 12, werd afgelopen weekeinde nog ontslagen door St. Louis Cardinals. Lang op een nieuwe club hoefde hij niet te wachten.

Seferina begon vorige maand het seizoen voor Springfield Cardinals, het Double A-team waarvoor hij vorig jaar ook al 48 wedstrijden met een slaggemiddelde van .277 speelde. Dit seizoen begon de Curaçaose binnenvelder in de Texas League een stuk moeizamer. In zijn eerste twintig duels sloeg hij elf honkslagen (.159) en drie homeruns.

Om plaats op het roster te maken voor Randy Arozarena besloot St. Louis Cardinals hierop afgelopen zaterdag het contract met Seferina te ontbinden. Lang op een nieuwe club hoeft Seferina echter niet te wachten. Gisteren werd de 2017 Post Season All Star uit de Class A Advanced Florida State League opgepikt door Milwaukee Brewers.

Debuut

De club uit Milwaukee heeft Seferina geplaatst bij Biloxi Shuckers, de koploper uit de South-divisie van de Double-A Southern League. Gisteren maakte hij zijn debuut voor zijn nieuwe team in de uitwedstrijd tegen Montgomery Biscuits. In het met 3.746 toeschouwers gevulde Montgomery Riverwalk Stadium startte Seferina in de tie-break van de tiende inning als pinch-runner op het tweede honk. Hij scoorde even later op een honkslag van Tyler Heineman het winnende punt: 2-3.

Seferina maakte bij zijn profdebuut voor St. Louis Cardinals in 2014 een vliegende start. Hij debuteerde direct voor State College Spikes in de Class A New York-Pennsylvania League en promoveerde in de drie daaropvolgende seizoenen telkens een niveau hoger. In 2005 en 2006 nam hij met Curaçao deel aan de Little League World Series. Met Seferina op het tweede honk en Jurickson Profar op korte stop bereikte Curaçao in 2005 de finale, maar verloor de ploeg van Hawaii na een walk-off homerun in de zevende inning . In 2008 nam Seferina met Curaçao revanche door Hawaii te verslaan in de finale van de Junior League World Series.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal