Marjolein Merkx werd winnend pitcher voor Roef!

Golden League

Roef! laat thuis twee punten liggen tegen TTT

Roef! laat thuis twee punten liggen tegen TTT

Marjolein Merkx werd winnend pitcher voor Roef!

Marjolein Merkx werd winnend pitcher voor Roef! in de tweede wedstrijd van de dag.
Foto: © Rob Jelsma

In 2017 stond in matchup tussen Roef! en Tex Town Tigers in het laatste speelweekend van de Golden League een plek in de Season Finals op het spel. Roef! won en zette de positieve trend van de laatste jaren voort. Ook dit seizoen steekt de ploeg uit Moergestel vooralsnog in goede vorm en daarom was Roef! op eigen veld favoriet dit weekend.

Tolmie vs. Togni

Lange tijd gingen beide ploegen gelijk op in de eerste wedstrijd. Werpsters Tolmie (TTT) en Togni (Roef!) gaven in de eerste vier innings beiden slechts één run op. Het leek een wedstrijd te worden die tot op het eind spannend zou worden, maar in de laatste drie innings brak de slagploeg van Tex Town Tigers door. Togni opende de vijfde inning met twee hit by pitches op rij en opende zo de deur voor een grote inning voor TTT. Honkslagen van Jansen en Wissink en een sac fly van Hickey leverden drie punten op.

Een inning later sloeg Annemiek Jansen wederom twee punten binnen. Met twee honkslagen en drie binnen geslagen punten was zij de absolute uitblinkster voor de Enschedese ploeg. Uiteindelijk liep Tex Town Tigers in de laatste drie slagbeurten uit tot een 8-1 overwinning.

Internationals Merkx en Ligtvoet helpen Roef! aan overwinning

Voor Roef! was het uiteraard belangrijk om de tweede wedstrijd wel te winnen en daarvoor hadden zij de juiste vrouw op de pitcherplaat staan. Marjolein Merkx gooide een volledige wedstrijd voor de ploeg van manager Jeroen Swers en zette negen tegenstanders met drie slag aan de kant. Toch zag het er niet gelijk naar uit dat Roef! hier genoeg aan had, want het enige punt dat Merkx tegen kreeg, werd in de eerste inning gescoord. Lisa Kollner sloeg teamgenote Hickey (walk) over de thuisplaat voor het eerste punt van de wedstrijd.

Isa Los scoorde direct de gelijkmaker in de tweede helft van de eerste inning. Marjolein Merkx kwam in het rest van de wedstrijd nauwelijks nog in de problemen en pakte de win dankzij een ijzersterke tweede slagbeurt van Roef! waarin Wies Ligtvoet met een driehonkslag drie teamgenoten over de thuisplaat sloeg. Zelf scoorde zij op een wilde worp van relief pitcher Cheyenne Scheffer het vijfde punt voor Roef!. In het restant van de wedstrijd sloegen beide ploegen samen nog maar vijf honkslagen en kwam de 5-1 voorsprong van Roef! niet meer in gevaar.

Roef! staat na twaalf wedstrijden nog altijd op de tweede plaats met zeven overwinningen en vijf nederlagen. Tex Town Tigers deelt de vierde plaats met DSS met zes overwinningen en zes nederlagen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League