Golden League

Sparks Haarlem verstevigt koppositie met dubbele overwinning

Sparks Haarlem verstevigt koppositie met dubbele overwinning

Sparks versloeg dit weekend tweemaal Terrasvogels en verstevigde daarmee de koppositie in de Golden League
(Foto: Fred Versluis)

Dit weekend stonden de nummers twee en drie van de Golden League van 2017 tegenover elkaar. Waar Sparks het seizoen goed begonnen is en op de eerste plaats staat, kent Terrasvogels een moeizaam begin van de competitie met een zesde plaats. Ondanks twee spannende wedstrijden kon Terrasvogels niet inlopen op de andere teams. Sparks verstevigde met twee overwinningen de koppositie in de Golden League.

Dominante pitchers

In de eerste wedstrijd van de dag op de thuisbasis van Terrasvogels waren beide startende werpsters nagenoeg ongenaakbaar. Jolene Henderson (Sparks) en Claudia Volkmann (Terrasvogels) gooiden beiden de volledige wedstrijd en stonden samen slechts 10 honkslagen toe. Henderson speelde vorige week nog met USSSA Pride tegen Team Kingdom of the Netherlands in de European Pro Series en debuteerde vandaag in de Golden League. De honkslag van Tammie Lijbers in de vierde inning zorgde voor het verschil in deze wedstrijd. Maaike Blaauwgeers kwam met een uit op het honk door een honkslag en schoof op de hit van Feline Poot door naar het tweede honk.

Op de honkslag van Lijbers scoorde Blaauwgeers vervolgens het enige punt van de wedstrijd. In de vijfde inning sloeg Terrasvogels twee honkslagen, maar een dubbelspel hielp Henderson en Sparks uit de inning. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en Sparks won Game 1 met 1-0.

Vroege runs helpen Sparks aan overwinning

In de wetenschap dat nummer twee Roef! de eerste wedstrijd van de dag had verloren, opende Sparks Game 2 met twee snelle runs. Kimberly Jones sloeg een honkslag en stal het tweede honk. Zij kon vervolgens scoren op de honkslag van Maaike Blaauwgeers. Maxime van Dalen (walk) schoof op deze honkslag door naar het derde honk. Met het eerste en derde honk bezet voerde Sparks een geslaagde double steal uit, waarbij van Dalen het tweede punt scoorde.

Een inning later scoorde Sparks nog eens drie runs op honkslagen van Onaisha Franka, Kingsley Avery, Maxime van Dalen en Maaike Blaauwgeers. Op de pitcherplaat stond Quincey Catsburg namens Sparks slechts een run toe in 3.2 innings en haar opvolgster Ginger de Weert kreeg in 3.1 innings slechts twee honkslagen tegen. Het enige punt van Terrasvogels werd binnen geslagen door Jessica Waasdorp, die drie van de acht Santpoortse honkslagen sloeg. Sparks won de wedstrijd met 6-1 en verstevigde zo de koppositie in de Golden League met 18 punten uit 12 wedstrijden, terwijl Terrasvogels blijft steken op de zesde plek met acht punten uit tien wedstrijden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League