Nathalie Gosewehr sloeg DSS in de tiende inning naar winst tegen Terrasvogels.

Golden League

Sterk DSS snoept Olympia Haarlem twee punten af

Sterk DSS snoept Olympia Haarlem twee punten af

Nathalie Gosewehr sloeg DSS in de tiende inning naar winst tegen Terrasvogels.

Nathalie Gosewehr sloeg DSS met een homerun in de zesde inning naar de winst in Game 2.
Foto: © Fred Versluis

DSS begon haperend aan het nieuwe seizoen, maar lijkt de laatste weken steeds beter in vorm te raken. Dit weekend resulteerde dit in twee goede wedstrijden tegen regerend landskampioen FysioExpert Olympia Haarlem, die het team van coach Norman Ames twee punten en de vierde plaats in de Golden League opleverde.

Anneveld slaat Olympia naar winst

In wedstrijd een waren beide startende werpsters ijzersterk. Stephanie Trzcinski (DSS) gooide tien keer drie slag in zes innings en Alyson Spinas (Olympia) gooide zes keer drie slag in zeven innings. Lange tijd ging de wedstrijd zeer gelijk op. In de vierde inning nam Olympia de voorsprong toen Dinet Oosting via een bunt single op het honk kwam en in één keer doorschoof naar het derde honk op een veldfout. Een geslaagde squeeze play, uitgevoerd door Marielle Vleugels, bracht Oosting vervolgens over de thuisplaat.

In de zesde inning werd een definitief gat geslagen toen Virginie Anneveld met twee uit de bal in het linksveld over het hek sloeg voor een 2-run homerun. Morgan Sampson bracht DSS in de zevende inning nog dichterbij met een RBI-double, maar Alyson Spinas schakelde de teruggekeerde Nathalie Gosewehr uit voor de laatste nul van de wedstrijd en Olympia won met 3-1.

Homerun Gosewehr maakt het verschil

Was wedstrijd een nog een pitchersduel? In wedstrijd twee sloegen beide teams samen 26 honkslagen. DSS nam in de tweede inning de leiding in de wedstrijd dankzij RBI’s van Jenny Kinburn (2) en Sophie Bugter (1). Met wederom Trzcinski op de plaat leek de ploeg daarom in zeer goede positie te verkeren voor de rest van de wedstrijd, maar Olympia wist in deze wedstrijd de worpen van de Australische een stuk beter te raken. Zo kon het dat de stand na zes innings nog maar 4-3 was in het voordeel van DSS.

In de eerste helft van de zevende inning scoorde DSS twee zeer belangrijke insurance runs. Dominique Sprengers, net terug na een seizoen college softball in Amerika, opende de slagbeurt met een honkslag en kon scoren op de homerun van Natalie Gosewehr. Dat die punten belangrijk waren, bleek een slagbeurt later. Virginie Anneveld en Shareday Christina sloegen beiden een punt binnen en met Christina op in scoringspositie kreeg Rosanne de Vries om het gelijkmakende punt binnen te slaan. De Vries werd echter de derde nul met een grondbal naar het tweede honk en DSS won met 6-5.

DSS klimt met deze overwinning naar de vierde plaats en heeft – met twee wedstrijden meer – nu net zoveel punten als FysioExpert Olympia Haarlem, dat op de derde plaats staat.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League