Benjamin Dille speelde dit jaar zijn veertiende seizoen in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

Sweeps voor Neptunus en Amsterdam, Twins meldt zich in top vier

Sweeps voor Neptunus en Amsterdam, Twins meldt zich in top vier

Benjamin Dille speelde dit jaar zijn veertiende seizoen in de hoofdklasse.

Benjamin Dille speelde dit weekend zijn 500e wedstrijd in de hoofdklasse.
Foto: © Rob Jelsma

In de derde speelronde van de Hoofdklasse behield Curaçao Neptunus dankzij een sweep tegen DSS de ongeslagen status. L&D Amsterdam bleef met een sweep tegen Quick Amersfoort in het spoor van de koploper, terwijl de strijd om de overige twee plekken in de top 4 spannend wordt. HCAW en De Glaskoning Twins wonnen beiden twee van hun drie wedstrijden dit weekeinde en delen daarom nu samen met Quick Amersfoort de derde plaats.

De Glaskoning Twins – Hoofddorp Pioniers

Het Hemelvaartweekend kende voor de Twins geen goed begin. Op donderdag was Lars Huijer de grote plaaggeest voor de Oosterhoutse slagploeg. De international gooide een volledige wedstrijd waarin hij slechts een run tegen kreeg op zes honkslagen en maar liefst tien keer drie slag gooide. Hoofddorp had aan twee runs genoeg. Glenn Bakker scoorde he tweede en winnende punt  in de zevende inning op een velfdout.

Op zaterdag nam Twins revanche. In Hoofddorp boekte de ploeg van Vlaamse manager Knollenburg een zeer overtuigende 13-1 overwinning. Catcher Jarreau Martina was de beste slagman aan de kant van Twins met drie honkslagen uit vijf beurten, 3 gescoorde runs en 3 RBIs. Een dag later was het in een duel tussen jonge werpers Luuk ter Beek (Hoofddorp) en Mic van de Ven (Twins) de laatste die beter uit de strijd kwam. Van de Vens zes shutout innings gaven de Twins de kans om opnieuw een ruime overwinning te boeken. Jarreau Martina sloeg wederom drie punten binnen in de 11-2 overwinning, net als overigens zijn teamgenoot Ruar Verkerk.

Uitslagen:
De Glaskoning Twins – Hoofddorp Pioniers 1-2
Curaçao Neptunus – HCAW 13-1
De Glaskoning Twins – Hoofddorp Pioniers 11-2

DSS – Curaçao Neptunus

Vanaf de aller eerste slagman van de wedstrijd had Curaçao Neptunus het heft in handen in deze serie nadat Stijn van der Meer de wedstrijd opende met een homerun. Op het werpen van de Australische Greg Mosel scoorde Neptunus vervolgens nog eens zes runs in de eerste drie innings. Mede dankzij een homerun van Kevin Nieveld leek DSS nog terug te komen in de wedstrijd, maar dankzij vier runs in de negende inning won de ploeg uit Rotterdam toch nog overtuigend (5-12).

Op zaterdag was Orlando Yntema heer en meester op de heuvel voor Neptunus. De international gooide in zeven shutout innings 10 keer drie slag en zag teamgenoot Gianison Boekhoudt met twee honkslagen vier runs over de thuisplaat slaan. De thuiswedstrijd werd door de Rotterdammers met 9-0 gewonnen. Op zondag opende Shaldimar Daantji de score voor Neptunus met een homerun op het werpen van Tom Stuifbergen. Met een 0-3 achterstand begon DSS aan de vijfde slagbeurt, maar drie honkslagen (waaronder een 2-run double van Sander Paap) en een veldfout later stond het 3-3. Er hing een verrassing in de lucht, maar in de zevende inning kon Neptunus op vijf honkslagen, twee geraakt werpers en een veldfout vijf runs scoren. Stijn van der Meer sloeg een 2-run triple als hoogtepunt van deze slagbeurt. Neptunus won uiteindelijk met 9-4. De Belgische infielder Benjamin Dille speelde op zondag zijn 500e Hoofdklasse wedstrijd.

Uitslagen:
DSS – Curaçao Neptunus 5-12
Curaçao Neptunus – DSS 9-0
DSS – Curaçao Neptunus 4-9

Quick Amersfoort – L&D Amsterdam

Quick Amersfoort had de zware taak om de goede vorm van het voorgaande weekend (sweep tegen Silicon Storks) voort te zetten tegen L&D Amsterdam. In wedstrijd één werd al snel duidelijk dat de winst er tegen deze topploeg niet in zat. L&D Amsterdam stond na drie innings al met 7-0 voor. Een voorsprong die Kevin Heijstek (9 shutout innings, 3 K’s) niet uit handen zou geven. Aanvallend blonken Linoy Croes en Max Clarijs met beiden vier honkslagen en samen vier RBI uit.

Op zaterdag kwam Quick in Amsterdam terug van een 2-0 achterstand, maar de ploeg van Charles Urbanus sloeg direct hierna toe en scoorde tussen de tweede en de vierde inning zeven runs. Maickel Rietel pakte de win in relief voor Amsterdam met twee sterke innings (1 hit, 1 strikeout). Een dag later had L&D Amsterdam aan zeven innings genoeg om de overwinning binnen te slepen. Rashid Gerard sloeg met zijn drie honkslagen drie teamgenoten over de thuisplaat en scoorde zelf twee runs. Als team scoorde Amsterdam 15 runs op 15 honkslagen. Bryan Engelhardt bracht Quick met zijn homerun op Rob Cordemans nog terug tot 15-5, maar het was niet genoeg om de wedstrijd nog te verlengen. Cordemans gooide in twee innings als reliever driemaal drie slag en komt zo weer iets dichterbij het all-time strikeout record van Bart Volkerijk. Hij is nu nog maar 14 strikeouts verwijderd van dit record.

Uitslagen:
Quick Amersfoort – L&D Amsterdam 0-9
L&D Amsterdam – Quick Amersfoort 8-4
Quick Amersfoort – L&D Amsterdam 5-15 (7 innings)

Silicon Storks – HCAW

In de eerste wedstrijd van het drieluik tussen deze twee teams leek HCAW hard op weg naar een mercy rule-overwinning. Starter Dennis Burgersdijk gooide een ijzersterke wedstrijd (6.1 innings, 3 ER, 10 K’s) en Roelie Henrique sloeg zijn team naar een ruime voorsprong met drie honkslagen en 5 RBI’s. In de zevende inning scoorde Storks echter drie runs om een vervroegd eind aan de wedstrijd te voorkomen. Uiteindelijk was de eindstand na negen innings 3-12.

Op zaterdag hield starter Martin Kram HCAW zeven innings lang op één run en dankzij een RBI van DH Joostvan den Bergh en een wilde worp had Storks een 2-1 voorsprong genomen. In de achtste inning kwam HCAW dankzij een RBI-single van Bryce Cherry langszij en scoorde Roelie Henrique het winnende punt nadat Cherry zich tussen het eerste en tweede honk liet insluiten.

In een knotsgekke wedstrijd kwam Storks op zondag tot drie keer toe terug van een achterstand. Van 1-5 werd het in de zevende inning 6-5. Van 6-7 werd het in de zevende inning 7-7 en in de tiende inning sloeg Patrick Bok de ploeg uit Bussum met een bases clearing double naar een ogenschijnlijk definitieve 7-11 voorsprong. Met een uit in de gelijkmakende slagbeurt trok Aldrich Guzman echter de stand gelijk via een grand slam homerun. Niet veel later sloeg Tyron de Windt zijn ploeg met een infield single naar de tweede overwinning van het seizoen: 12-11.

Uitslagen:
Silicon Storks – HCAW  3-12
HCAW – Silicon Storks 3-2
Silicon Storks – HCAW 12-11

De huidige stand na drie speelrondes in de hoofdklasse:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse