Het verblijf van Shairon Martis bij Lincoln Saltdogs is na twee nederlagen tot een einde gekomen.

Honkbal

Martis weg bij Saltdogs na nieuwe blessure

Martis weg bij Saltdogs na nieuwe blessure

Het verblijf van Shairon Martis bij Lincoln Saltdogs is na twee nederlagen tot een einde gekomen.

Het verblijf van Shairon Martis bij Lincoln Saltdogs is na twee nederlagen tot een einde gekomen.
Foto: © Lincoln Saltdogs

Voor de tweede maal deze maand is pitcher Shairon Martis in dienst van Lincoln Saltdogs door een blessure op een zijspoor gekomen. Na zijn tweede blessure heeft zijn Amerikaanse profclub nu de overeenkomst met de 31-jarige pitcher van het Nederlands Koninkrijksteam verbroken.

Met een kort uitstapje naar de organisatie van Baltimore Orioles speelde Shairon Martis in totaal in vier seizoenen voor Lincoln Saltdogs in de onafhankelijke American Association. Vorig jaar voegde hij zich eind juli opnieuw bij de club, waarna hij vier wedstrijden won en zijn ploeg met een verdiende puntengemiddelde van 2.00 de Play-Offs in loodste. Met zijn aantal overwinningen, strikeouts en aantal innings is hij momenteel de nummer drie uit de clubhistorie van Lincoln Saltdogs.

Dit seizoen begon echter ongelukkig voor Martis. Donderdag 17 mei maakte hij als reliever voor het eerst zijn opwachting in het nieuwe seizoen. Na zeven slagmannen, drie hits en drie tegenpunten moest Martis in de wedstrijd tegen Sioux City Explorers de heuvel alweer verlaten. Door een blessure miste hij zijn vorm.

Eerste start

Martis belandde voor een week op de disabled list en kwam daar vorige week vrijdag voor het eerst weer af. Een dag later volgde zijn eerste start van het seizoen. Maar opnieuw ging het mis. Na drie innings en ditmaal acht honkslagen en vijf punten tegen moest de international in de wedstrijd tegen Fargo-Moorhead RedHawks op het Newman Outdoor Field opnieuw met een blessure de wedstrijd verlaten. Ditmaal tijdens het ingooien bij het ingaan van de vierde inning.

In allebei de wedstrijden waarin Martis gooide, werd hij de verliezend pitcher. Met inmiddels een verdiende puntengemiddelde van 19.63 heeft Lincoln Saltdogs besloten de overeenkomst met Martis te verbreken. Bij Lincoln Saltdogs blijven Curt Smith en Dashenko Ricardo nog wel actief. Na de eerste elf wedstrijden staat Smith momenteel op een slaggemiddelde van .233, met tien hits waaronder één homerun. Ricardo sloeg in negen wedstrijden zes hits (.250).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal