Softbal

Nederland U15 naar Joudrs Cup

Nederland U15 naar Joudrs Cup

De speelsters en staf van NL U15
(Foto: Danielle Zwitzer)

Het NL U15 fastpitch softbalteam dat eerder dit jaar al deelnam aan de U16 Pony League bij de Eagles in Praag en daar de 6e plaats behaalde, keert eind augustus terug naar Praag om deel te nemen aan de Joudrs Cup U17.

Op de velden van de hoog aangeschreven Tsjechische club Joudrs zal met 12 teams gespeeld worden om de U17 Cup 2018.

Voor de staf van het team staat de deelname aan het toernooi, net als de eerdere deelname aan de Pony League, in het teken van de voorbereiding op het in 2019 geplande 10e en tevens laatste EK U16 in Zagreb, Kroatië waar de titel van 2017 (Ostrava) zal worden verdedigd. Zoals eerder bericht zullen de leeftijdsgrenzen vanaf 2020 gelijk worden getrokken aan de honkbal waarmee het U16 EK plaats zal maken voor het U15 EK, in deze categorie zullen ook WK’s worden uitgeschreven waarvan de eerste gepland staat voor 2021.

Vandaag werd bekend gemaakt dat ook Italië een nationaal team zal afvaardigen. De andere tegenstanders komen oa. uit Polen, Griekenland en het gastland Tsjechië. Uit Tsjechië zal naast het organiserende Joudrs ook stadsgenoot Eagles mee doen, waar het Nederlandse U15 team in de kwartfinale van de Pony League na twee zinderende tie-breaks de winst nog moest laten aan de Tsjechische softbalsters. Een herhaling van die match-up is dan ook waar erg naar uit gekeken wordt door het Nederlandse kamp.

De Joudrs Cup U17 vindt plaats op het Svoboda Park in Praag van 23 t/m 26 augustus. Nederland zal tenminste 6 wedstrijden spelen.

(voor)Selectie Joudrs Cup 2018;

Pitchers:
Ilse Kesseler
Isa Zwitzer
Yala Zwakman
Edsillia Arendsz

Catchers:
Julia Kwakernaak
Tenley Boersma

Infield:
Amy-Lynn Felix
Renske Tellekamp (P)
Reganied Franka
Nazira Charles
Jade Rijgersberg (C)

Outfield:
Maudy Bezems (C)
Sanne van der Putten (P)
Else-Fieke  de Boer (P)

Staf:
Ilja Hardewijn (headcoach)
Wessel Brocken (3B coach)
Suzanne Poelgeest (1B coach)
Kay van Schie (bench coach)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal