Golden League

Belangrijke winst voor Terrasvogels tegen Talent Team Holland

Belangrijke winst voor Terrasvogels tegen Talent Team Holland

Terrasvogels pakte tegen TTH vier belangrijke punten in de strijd om de vierde play-off plek.

Het was een zwaar weekend voor Terrasvogels dat in de hitte vier maal in actie moest komen. Op de zaterdag kon niet gewonnen worden bij het sterke Roef!. Gelukkig was dit tegen Talent Team Holland anders en konden de broodnodige vier punten behouden worden, al moest er deze zondag hard voor gewerkt worden. Want ook in deze dubbel mistte de overtuiging in de wedstrijden en uiteindelijke uitslagen (3-1, 6-4). Het was vooralsnog voldoende om de vijfde plaats in het klassement te behouden, maar DSS staat met slechts één winstpartij minder klaar om in te halen.

Dure fout

De score voor de eerste wedstrijd tussen TTH en Terrasvogels werd pas in de tweede helft van de derde inning geopend dankzij Dervisa Mutic die na een honkslag en twee gestolen honken op tijd werd binnengeslagen door Lisa Waasdorp, die vlak daarna terug mocht naar de dugout. Jessica Waasdorp werd namelijk door een vangbal van rechtsvelder Sophie Verdaasdonk de derde nul van de inning.

Onaïsha Franka scoorde in de start van de vierde inning vervolgens de gelijkmaker voor TTH door handig gebruik te maken van een gemiste fieldbal van eerste honkvrouw Noa Brand bij Terrasvogels.

Hierna bleef het lang stil op het veld, tot in inning 6 een fout van derde honkvrouw Feline Poot het talententeam de overwinning kostte. De door haar gemiste bal leidt tot twee gescoorde punten op naam van Clarijs en Lisa Waasdorp en een 3-1 verlies voor Talent Team Holland.

Weggegeven voorsprong

Ook in wedstrijd twee leek het lang goed te gaan komen met TTH, maar werd ook weer laat in de wedstrijd de overwinning prijs gegeven. Terrasvogels kwam in de eerste inning nog op een 1-0 voorsprong maar hier zette TTH vervolgens in inning twee vier punten tegenover. Slagvrouwen Lijbers en Remmers kregen het eerste honk toegekend na geraakt te zijn door werpster Roos-Marijn Kramer. Lijbers kon dankzij een strakke play van tweede honkvrouw Jessica Waasdorp naar catcher Dervisa Mutic de thuisplaat niet veilig bereiken, maar Remmers kon op de vier wijd van Feline Poot wel binnenkomen. Uiteindelijk was het Bobbie Scheurkogel die met een driehonkslag nog drie punten binnen wist te slaan voor een 1-4 voorsprong voor TTH.

Terrasvogels leek even in de war en wist de volgende twee innings geen schade toe te brengen aan het talenteam tot in inning vier enkele vreemde veldkeuzes en wilde worpen leidden tot vier punten voor Terrasvogels. Een inning later kon Lisa Waasdorp nog een laatste punt bij laten schrijven na een succesvolle stootslag van Lizzie Clarijs, en ging Terrasvogels er vandoor met vier zuurverdiende punten. Het betekende voor TTH dat de score nog steeds op nul staat qua gewonnen partijen, en voor Terrasvogels dat hun plekje boven DSS in het klassement verzekerd bleef.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League