Golden League

Olympia slaat gouden slag met dubbele winst op Sparks

Olympia slaat gouden slag met dubbele winst op Sparks

Shareday Christina tikt een Sparks loopster uit op het tweede honk.
(Foto: Fred Versluis)

Ook dit jaar zijn Sparks Haarlem en FysioExpert Olympia Haarlem weer verwikkeld in een strijd om de eerste twee plekken in het klassement. Afgelopen weekend bracht FysioExpert Olympia stadsgenoot Sparks Haarlem een gevoelige klap toe door twee keer te winnen op bezoek bij Sparks. En daar waar de eerste wedstrijd slechts een nipte overwinning voor de bezoekers was, zou in wedstrijd twee een werkelijke slachting worden gestart voor vier dure punten op het bordje van Olympia Haarlem (0-2, 5-12).

Opoffering in inning 1

Beide ploegen hadden in wedstrijd één veel moeite om een score op de borden te krijgen. Toch kon FysioExpert Olympia Haarlem een vier wijd voor Brenda Beers in inning één omturnen naar een eerste punt dankzij een opofferingsslag van Jessie van Aalst. Mariëlle Vleugels kon pas vijf innings later met een homerun nog een tweede punt aan de score toevoegen en daar bleef het bij voor de ploeg van manager Doney. Sparks Haarlem zelf kreeg slechts met moeite dames op de honken, maar wist dankzij het sterke veldspel van FysioExpert Olympia Haarlem daar geen punten uit te slepen.

Wereld van verschil

De tamme eerste wedstrijd werd voor de toeschouwers ruimschoots goedgemaakt in de tweede pot van de dag. Initieel gingen de ploegen nog even vrij gelijk op na een sterke tweede inning waarin FysioExpert Olympia Haarlem twee spelers over de thuisplaat wist te krijgen. Dit vooral dankzij Virginie Anneveld die op een veldfout van Sparks het eerste honk kon bereiken om vervolgens door te stomen op de honkslag van Shareday Christina en een opoffering van Rachel van Veen. Rosanne de Vries sloeg daarna Christina nog binnen voor de eerste twee punten.

Olympia moest hierna direct toezien hoe Sparks drie punten tegenover deze openingsscore kon zetten. Twee van deze punten kwamen na een prachtige honkslag van Kingsley Avery pal door het midden binnen.

Daarna barstte het spel los voor Olympia, dat inning na inning Sparks werpsters Scheele en Catsburg overlaadden met maar liefst 19 honkslagen. De score liep uiteindelijk op naar een ruime 5-12 overwinning die alsnog niet voldoende zou blijken om FysioExpert Olympia Haarlem aan de eerste plaats in het klassement te helpen. Sparks Haarlem behoudt met één gewonnen wedstrijd meer nipt haar voorsprong.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League