Golden League

Roef! scoort in dubbel tegen Terrasvogels

Roef! scoort in dubbel tegen Terrasvogels

Charlotte Drijvers was belangrijk voor Roef! in de dubbele winst op Terrasvogels.
(Foto: Rein Merkx/Roef! Dames 1 – Facebook)

Vorige week nog kon Roef! het tot twee keer toe niet winnen van FysioExpert Olympia Haarlem, verliespartijen die het team uit Moergestel de tweede plaats in de competitie kostte. Afgelopen weekend stond er echter een team dat het Terrasvogels dusdanig moeilijk maakte dat er op de thuisbasis direct vier punten bij genoteerd konden worden (8-5, 8-1). Niet voldoende om terug te schieten naar de tweede plaats, dus moest er genoegen worden genomen met de vierde plaats in de competitie. Terrasvogels behield hierdoor, mede dankzij de dubbele winst op zondag, nog maar nipt hun voorsprong op DSS met één winstpartij meer in de totalen.

Geen vuurwerk

Wedstrijd één was er een zonder veel vuurwerk, en toch werd er genoeg geslagen en gescoord. Werpsters Volkmann en Clarijs moesten voor Terrasvogels samen maar liefst veertien honkslagen tegen incasseren. Roef! werpsters Hop en Togni wisten Terrasvogels op slechts acht honkslagen te houden, maar hadden het ook zwaar op de plaat.

De punten vielen gespreid door de wedstrijd, te beginnen met een vroege drie-punts-voorsprong in de eerste inning voor Roef! dankzij een tweehonkslag van Charlotte Drijvers (3 RBI) die drie van haar teamgenoten over de thuisplaat bracht. Het was een voorsprong die de rest van de pot niet meer uit handen zou worden gegeven. Terrasvogels deed in de zevende inning nog een dappere poging via Lisa Waasdorp die zich op een honkslag van Jessica Waasdorp naar de thuisplaat haastte. Een strakke aangooi van linksvelder Wies Ligtvoet naar catcher Elisabeth Snow maakte van haar echter de laatste spectaculaire nul van de wedstrijd voor een 8-5 eindscore.

Korte metten

Een superstrakke vierde inning van Roef! zorgde voor een vroeg einde in wedstrijd twee. Een eerdere 4-1 voorsprong werd uitgebouwd naar de 8-1 die voldoende was om de wedstrijd na inning vijf te laten eindigen.

Cindy van de Zanden sloeg zich met een mooie tweehonkslag op de honken in navolging van Céline Janssens die er met een vier wijd ook al was gekomen. Isa Los maakte vervolgens maximaal gebruik van een kostbare veldfout van Kelsy Pieneman, die een hoge pop-up uit de handen liet vallen, om op het tweede honk te eindigen. Hierna volgden honkslagen van Elisabeth Snow (1 RBI) en Noa Armirotto (1 RBI) die het totaal naar een overwinning brachten met hun slagwerk.

De laatste inning werd er door Roef! direct korte metten gemaakt met de drie slagvrouwen van Terrasvogels. De wedstrijd eindigde met een strikeout uit de hand van Kim Horsten waarmee de eindscore op 8-1 zou worden bezegeld.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League