Golden League

Tex Town Tigers verovert derde plek via DSS

Tex Town Tigers verovert derde plek via DSS

Nadine Marinus sloeg op zaterdag 10 runs over de thuisplaat en hielp zo TTT naar de dubbele winst.
(Foto: TTT Dames 1 – Facebook)

Tex Town Tigers heeft de afgelopen twee weken goede zaken gedaan voor hun plaats in het klassement. Inmiddels heeft de Enschedese ploeg zich verzekerd van een derde plek, pal onder FysioExpert Olympia Haarlem. Afgelopen weekend stuurde TTT daarbovenop DSS zonder punten terug naar huis na twee overtuigende potten op de zonnige zaterdag in Enschede (7-6, 16-6). DSS blijft hierdoor steken op de voorlaatste plaats in de ranking, al staan ze hiermee nog steeds zes winstpartijen voor op het winstloze Talent Team Holland.

Gelijk op

Het fenijn zat in de staart van wedstrijd één. De startende werpsters aan beide kanten hielden in de eerste drie innings de nul. In de vierde inning opende TTT de score.

Het was Nadine Marinus die zichzelf bewees voor Tex Town Tigers. Met maar liefst vijf binnengeslagen punten was zij verantwoordelijk voor vijf van de zeven punten in de 7-6 eindscore. Haar tweehonkslag in de vierde inning (2RBI) opende de score voor TTT, waarna ze in inning zes met een honkslag hetzelfde trucje herhaalde (2RBI). DSS nam in de zevende slagbeurt dankzij twee runs op honkslagen van Dominique Sprengers en Morgan Samson een 6-5 voorsprong. Laura Wissink trok de stand gelijk met een RBI double in de gelijkmakende slagbeurt en met de honken vol kreeg Nadine Marinus de kans om haar fenomenale wedstrijd een fantastisch eind te geven. Zij sloeg de bal het rechtsveld in voor een walk-off single.

Om het hardst

De winst uit de eerste wedstrijd had de Tex Town Tigers gesterkt in hun vastberadenheid om met vier punten te eindigen in dit speelweekend. Aan slag werd bal na bal het veld in geramd voor een monsterscore van zestien punten. Laura Wissink (5RBI) wist het slagwerk van Marinus uit wedstrijd één te evenaren en Marinus zelf sloeg ook nog eens drie punten over de thuisplaat.

Het was de tweede inning die DSS de kop kostte. Tien punten wist TTT binnen te lopen via honkslagen van praktisch de gehele slagploeg. Maar het was Eloise Tribolet die met haar driehonkslag de blits maakte in deze knal-inning. Ze kwam een paar meter te kort voor de grand slam, maar sloeg alsnog drie ploeggenoten over de plaat. Uiteindelijk bleef de score steken op 16-6, ruim voldoende voor een dubbele overwinning in Enschede, en de derde plek in het klassement voor TTT.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League