HB Hoofdklasse

Belangrijke sweep voor DSS maakt strijd om play-offs spannend

Belangrijke sweep voor DSS maakt strijd om play-offs spannend

Sander Helmendach (foto) en de andere starters van DSS hielpen hun ploeg naar de sweep tegen Quick Amersfoort
(Foto: Robert C. Bos)

In het laatste speelweekend voor de Europea Champions Cup konden beide koplopers en Nederlandse deelnemers aan dat toernooi, Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam, vanwege het weer geen volledig programma afwerken in de hoofdklasse. Neptunus versloeg Silicon Storks twee keer en Amsterdam kwam helemaal niet in actie tegen Hoofddorp. In de twee andere matchups stond dit weekend een plek in de top 4 op het spel.

DSS – Quick Amersfoort

DSS deed met het oog op die strijd zeer goede zaken tegen Quick Amersfoort met drie overwinningen. De startende werpers voor DSS, Sander Helmendach, Tim Halderman en Scott Prins, kregen samen in 19 innings slechts vier verdiende punten tegen en hielpen hun team naar de drie belangrijke overwinningen. Denzel Richardson (DSS) en Bryan Engelhardt (Quick) sloegen dit weekend beiden hun derde homerun van het seizoen en staan daarmee – samen met Aldrich Guzman van Silicon Storks – bovenaan dit klassement in de Hoofdklasse. Dankzij de sweep staat DSS nu op de vijfde plaats op slechts één punt achterstand van zowel De Glaskoning Twins en HCAW, die dit weekend tegen elkaar speelden.

Uitslagen:
DSS – Quick Amersfoort 6-3 (Box Score)
Quick Amersfoort – DSS 1-5 (Box Score)
DSS – Quick Amersfoort 10-4 (Box Score)

De Glaskoning Twins – HCAW

In de strijd om de derde plaats was het dit weekend opvallend genoeg telkens de uitspelende ploeg die er met de punten vandoor ging. In dit geval was dat vooral gunstig voor HCAW dat beide uitwedstrijden won en daarmee in de stand op gelijke hoogte kwam met Twins. Lefties Bryce Cherry (HCAW, two-run single) en Ruar Verkerk (Twins, RBI-double) sloegen hun teams met belangrijke honkslagen naar de overwinning in de eerste twee wedstrijden en op zondag maakte HCAW dankbaar gebruik van een aantal dure fouten in het Oosterhoutse veld. Met een 1-0 voorsprong scoorden de Bussumers zes runs op drie hits en vier errors. Starter Chris Pfau gooide zeven shutout innings waarin hij 9 man met drie slag aan de kant zette. Na zes speelronden delen Twins en HCAW nu de derde plaats.

Uitslagen:
De Glaskoning Twins – HCAW 1-3 (Box Score)
HCAW – De Glaskoning Twins 1-3 (Box Score)
De Glaskoning Twins – HCAW 0-7 (Box Score)

Curaçao Neptunus – Silicon Storks

De koploper speelde dit weekend tegen de hekkensluiter van de hoofdklasse en die wedstrijden verliepen op het oog precies zoals je vooraf zou verwachten. Neptunus won twee keer ruim, maar keek op donderdagavond verrassend genoeg toch nog tegen een achterstand aan. In de vierde inning scoorde Storks namelijk vier runs op vijf honkslagen, waaronder de two-run single van Quinlan de Windt. De Rotterdammers stelden echter gelijk orde op zaken met zes run in de gelijkmakende slagbeurt en wonnen uiteindelijk dus twee keer met ruime cijfers. Dwayne Kemp sloeg in twee wedstrijden 8 honkslagen in 9 slagbeurten en voert de hoofdklasse aan in slaggemiddelde (.486), slugging percentage (.662), honkslagen (36), RBI (21) en gestolen honken (9).

Uitslagen:
Curaçao Neptunus – Silicon Storks 13-4 (Box Score)
Curaçao Neptunus – Silicon Storks 17-3 (Box Score)
Silicon Storks – Curaçao Neptunus afgelast

Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam

De serie tussen Hoofddorp Pioniers en L&D Amsterdam verregende helaas compleet. Hierdoor gaat Curaçao Neptunus met zestien overwinningen uit zeventien wedstrijden nu alleen aan de leiding. Terwijl L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus deze week de European Champions Cup spelen in Rotterdam, strijden de overige teams om de play-off plaatsen. HCAW neemt het op tegen Hoofddorp Pioniers, De Glaskoning Twins speelt tegen Quick Amersfoort en DSS zal proberen de top-4 binnen te dringen tegen Silicon Storks.

De stand in de Hoofdklasse na zes speelronden:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse