Golden League

Sparks en Olympia samen aan kop in de Golden League

Sparks en Olympia samen aan kop in de Golden League

Sparks Haarlem viert de walk-off overwinning op TTT en deelt nu de eerste plaats in de Golden League
(Foto: Fred Versluis)

Het was een druk weekend voor regerend kampioen FysioExpert Olympia Haarlem. Met een wedstrijd op donderdag, twee op zaterdag en twee op zondag lagen er kansen om de koppositie te veroveren. Daarvoor moesten er wel vijf overwinningen binnengesleept worden.

Sparks Haarlem – Fysio Expert Olympia Haarlem

Er stond een midweekse speelronde op het schema afgelopen week. Helaas gooide slecht weer op dinsdag roet in het eten, waardoor er maar een van de twee topduels gespeeld kon worden. Op donderdagavond was het koploper Sparks dat aan een five-run tweede inning genoeg had voor de overwinning. Kimberly Jones was met haar bases clearing triple speelster van de wedstrijd.

Uitslag:
Sparks Haarlem – FysioExpert Olympia Haarlem 7-3 (Box Score)

DSS – Roef!

Roef! is ijzersterk aan het seizoen begonnen, maar zag de laatste weken het gat met de koplopers iets groeien. Om de aansluiting te behouden moest er gewonnen worden van DSS. In wedstrijd een stonden twee speelsters die teruggekeerd zijn van hun Amerikaanse college seizoen centraal. Lisa Hop startte de wedstrijd voor Roef!, maar kon niet voorkomen dat Suka van Gurp voor DSS met twee honkslagen en twee binnen geslagen punten een belangrijke rol speelde in de 5-2 overwinning.

In de tweede wedstrijd stelde Roef! orde op zaken. De ploeg van coach Swers scoorde in vier van de vijf innings, met als hoogtepunt zeven punten in de vijfde inning en pakte uit met een 13-2 overwinning en behoudt de derde plaats in de Golden League.

Uitslagen:
DSS – Roef! 5-2 (Box Score)
DSS – Roef! 2-13 in 5 innings (Box Score)

FysioExpert Olympia Haarlem – Terrasvogels

Olympia herpakte zich in wedstrijd één na de midweekse nederlaag tegen Sparks. Tegen Terrasvogels werd een overtuigende 7-2 overwinning geboekt, mede dankzij een homerun van Rachel van Veen. Alyson Spinas pakte haar achtste overwinning en staat na zondag (winst tegen TTH) met negen wins ruimschoots bovenaan in de Golden League.

De samenvatting van Game 1 door Softbaldino:

In wedstrijd twee nam Olympia een grote voorsprong. Virginie Anneveld sloeg met twee honkslagen drie teamgenoten over de thuisplaat, maar Terrasvogels kwam nog goed terug. De ploeg van coach Jongejan scoorde vier runs in de zevende inning om terug te komen tot 11-9. Met twee uit en drie honken bezet kreeg Jessica Waasdorp de kans om haar team op gelijke hoogte te brengen. Alyson Spinas, die in deze zevende inning weer terugkeerde op de plaat, maakte met drie slag een eind aan de wedstrijd en pakte de save.

De samenvatting van Game 2 door Softbaldino:

Uitslagen:
FysioExpert Olympia Haarlem – Terrasvogels 7-2 (Box Score)
FysioExpert Olympia Haarlem – Terrasvogels 11-9 (Box Score)

Sparks Haarlem – Tex Town Tigers

Sparks kon de overwinning op Olympia op zaterdag een mooi vervolg geven tegen het lastige Tex Town Tigers. De Enschedese ploeg kwam in de eerste wedstrijd in de eerste slagbeurt al op een 3-0 voorsprong mede dankzij een two-run double van Laura Wissink die de Golden League aanvoert in slaggemiddelde (.520), slugging percentage (.800), on-base percentage (.607), honkslagen (26) en vrije lopen (11). Sparks knokte zich terug in de wedstrijd en sleepte dankzij de walk-off single van Chantal Versluis alsnog de 4-3 overwinning binnen.

Wedstrijd twee kende een vergelijkbaar verloop. Tex Town Tigers nam de voorsprong, maar Sparks keerde terug. In de tweede helft van de zevende inning dwong Sparks met de gelijkmaker (2-2) een tie-break af. In de eerste tie-break scoorden beide ploegen twee runs. In de negende inning kwam er met een anticlimax een einde aan de wedstrijd. Katie Park kon na een wilde worp namelijk het winnende punt binnenlopen.

Uitslagen:
Sparks Haarlem – Tex Town Tigers 4-3 (Box Score)
Sparks Haarlem – Tex Town Tigers in 9 innings 5-4 (Box Score)

Talent Team Holland – FysioExpert Olympia Haarlem

Talent Team Holland heeft dit jaar nog geen overwinning weten te boeken. Aan die trend kwam dit weekend tegen Olympia nog geen einde. In wedstrijd één gaf de ploeg van coach Saskia Kosterink Olympia wel goed partij. Ze sloegen zeven honkslagen en scoorden drie runs, maar kwamen niet verder dan een 6-3 nederlaag.

In de tweede wedstrijd ging het iets makkelijker voor Olympia, hoewel de 10-2 zege dankzij vier runs in de zevende slagbeurt ietwat geflatteerd was. Rosanne de Vries en internationals Jessie van Aalst en Virginie Anneveld waren samen goed voor zeven honkslagen uit negen slagbeurten en zes RBIs.

Uitslagen:
Talent Team Holland – FysioExpert Olympia Haarlem 3-6 (Box Score)
Talent Team Holland – FysioExpert Olympia Haarlem 2-10 (Box Score)

Sparks Haarlem en Olympia delen nu de koppositie en de top vier wordt gecompleteerd door Roef! en Tex Town Tigers. De volledige stand:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League