De Australische Ryan Dale arriveerde vandaag in Nederland.

HB Hoofdklasse

Australische speler voor Quick Amersfoort

Australische speler voor Quick Amersfoort

De Australische Ryan Dale arriveerde vandaag in Nederland.

De Australische Ryan Dale arriveerde vandaag in Nederland.

Quick Amersfoort heeft zijn selectie versterkt met de voormalige Australische profhonkballer Ryan Dale. De 22-jarige Dale is voor de hoofdklasser inzetbaar als eerste honkman en als derde honkman. Eerder voegde Quick Amersfoort ook Joran Berkhout al aan zijn selectie toe.

Door een aantal blessures moest Quick Amersfoort afgelopen weken op zoek naar nieuwe spelers voor de selectie. Na een sterke start van de promovendus uit Amersfoort, met vier overwinningen in de eerste zes wedstrijden, wist de ploeg van manager Marco Wels nog maar één van zijn laatste twaalf wedstrijden te winnen. Inmiddels is Quick Amersfoort door dat resultaat teruggezakt naar de zevende en voorlaatste plaats. De ploeg heeft vijf punten voorsprong op hekkensluiter Storks. Het verschil met de nummers drie HCAW en De Glaskoning Twins bedraagt eveneens vijf punten.

Met de komst van Ryan Dale hoopt Quick Amersfoort het tij te kunnen keren. De Australische binnenvelder speelde tussen 2013 en 2017 vijf seizoenen voor de organisatie van Kansas City Royals in verschillende Rookie Leagues. Vorig jaar kwam hij uit voor Burlington Royals in de Appalachian Rookie League. Hij kwam in twintig wedstrijden tot zes hits (.095). In februari van dit jaar werd zijn contract door Kansas City Royals ontbonden.

Australian Baseball League

In zijn geboorteland kwam Dale de afgelopen zes seizoenen voor Melbourne Aces uit in de Australian Baseball League.. Sinds 2013 speelde hij 114 wedstrijden met deze club, waar zijn vader Phil Dale momenteel pitching-coach is. Voor Melbourne Aces kwam Dale in zijn carrière tot 59 honkslagen (.180). Daarnaast nam hij met nationale Australische jeugdteams onder meer deel aan het wereldkampioenschap voor spelers van 18 jaar en jonger (2013) en het WK voor spelers van 21 jaar en jonger (2014). Dale is vandaag aangekomen in Nederland en maakt later deze week zijn debuut voor Quick Amersfoort in de serie tegen De Glaskoning Twins.

Dale is de tweede nieuwe aanwinst in korte tijd voor Quick Amersfoort. Vorige week voegde binnenvelder Joran Berkhout zich al bij de selectie van de hoofdklasseclub uit Amersfoort. Berkhout kwam over van Storks. De afgelopen weken speelde hij zeven wedstrijden voor de Haagse ploeg in de hoofdklasse. Daarin kwam hij tot vijf hits (.261) en drie gescoorde punten. Afgelopen zaterdag volgde zijn debuut voor Quick Amersfoort. In de wedstrijd tegen DSS sloeg hij met een honkslag het enige punt voor zijn ploeg over de thuisplaat.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse