Orlando Yntema stond in zes inings geen enkel punt toe.

ECC 2018

Curaçao Neptunus tijdens ECC goed van start

Curaçao Neptunus tijdens ECC goed van start

Orlando Yntema stond in zes inings geen enkel punt toe.

Orlando Yntema stond in zes inings geen enkel punt toe.
Foto: © Rob Jelsma

Curaçao Neptunus heeft op de eerste speeldag van de European Champions Cup goede zaken gedaan. In het eigen Neptunus Familiestadion versloeg de gastheer vanavond het sterke T&A San Marino. De nummer drie van vorig jaar werd met een 3-0 shut-out aan de kant gezet.

Met T&A San Marino kreeg gastheer Curaçao Neptunus vanavond direct een tegenstander van formaat tegenover zich. Vlak voor de start van het toernooi had de club uit het ministaatje nog voormalig Major Leaguer Chris Colabello laten invliegen.

Het mocht voor T&A San Marino niet baten. Onder het Rotterdamse avondzonnetje controleerde Curaçao Neptunus vakkundig de wedstrijd. Op de wijze waarop de Rotterdammers ook de hoofdklasse dit seizoen al domineren, werd vanavond eveneens afgerekend met de nummer drie van vorig jaar. Een groot aandeel daarin had startend pitcher Orlando Yntema. Hij stond in zes innings slechts drie honkslagen toe en wisselde die af met de nodige strikeouts om San Marino geen enkele kans op een voorsprong te geven.

Kans

Die kans kreeg Curaçao Neptunus wel. De ploeg van hoofdcoach Ronald Jaarsma greep de eerste serieuze kans direct met beide handen aan. Na een honkslag van Benjamin Dille en vier wijd voor Gianison Boekhoudt sloegen Dudley Leonora en Shaldimar Daantji in de vierde inning honkslagen op rij om Dille en Boekhoudt over de thuisplaat te slaan. Het waren de enige punten die de 28-jarige Venezolaanse pitcher Carlos Quevedo toestond, maar ze waren wel voldoende voor de winst. Quintin de Cuba bracht in de zevende inning op het relieven van Alessandro Maestri de 3-0 eindstand op het scorebord.

T&A San Marino had aanvallend weinig in te brengen. In de Italiaanse Serie A1 komt de nummer vijf momenteel al niet verder dan een teamslaggemiddelde van .208 en ook in Rotterdam was de club vandaag nauwelijks productief. Pitchers Orlando Yntema en Loek van Mil kwamen samen tot tien strikeouts en stonden slechts vijf honkslagen toe.

Tweede speeldag

Met de overwinning van titelverdediger Curaçao Neptunus is de eerste speeldag van de European Champions Cup gespeeld. Evenals titelverdediger Curaçao Neptunus opende ook L&D Amsterdam het toernooi met winst. De Amsterdamse club was met 4-2 te sterk voor de Duitse kampioen Heidenheim Heideköpfe.

De Italiaanse favorieten Unipolsai Bologna en ASD Rimini openden eveneens het toernooi met een overwinning. Morgen vervolgt L&D Amsterdam om 10.30 uur het toernooi met een wedstrijd tegen Rouen Huskies. Curaçao Neptunus treft op de tweede speeldag in de avondwedstrijd om 19.30 uur het Tsjechische Draci Brno.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E 
T&A SAN MARINO  0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0
CURAÇAO NEPTUNUS 0 0 0 2 0 0 1 0 X 3 7 0

Pitchers T&A San Marino
Carlos Quevedo (6): 2-2-4-0
Alessandro Meastri (1): 0-1-2-0
Tommaso Cherubini (1): 0-0-1-0

Pitchers Curaçao Neptunus
Orlando Yntema (5 2/3): 6-4-3-0
Loek van Mil: (2 1/3): 4-1-2-0
Berry van Driel (1): 0-0-2-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2018