Curaçao

Silicon Storks versterkt zich met international

Silicon Storks versterkt zich met international

Juan Carlos Sulbaran, hier in actie voor Team Kingdom of the Netherlands tijdens de WBC van 2017, zal voor de rest van het seizoen Silicon Storks versterken
(Foto: Henk Seppen)

Silicon Storks heeft zich voor de rest van de competitie versterkt met rechtshandige werper en international van Team Kingdom of the Netherlands Juan Carlos Sulbaran. Sulbaran kwam als startend werper en als reliever al 20 keer in actie voor het Koninkrijksteam en kwam tussen 2009 en 2016 als prof uit in de organisaties van de Cincinnati Reds, Kansas City Royals en St. Louis Cardinals.

Sulbaran maakte voor het eerst indruk op het Nederlandse publiek toen hij namens de Nederlandse Antillen een zeer sterke wedstrijd gooide tegen Cuba op de Haarlemse Honkbalweek van 2008. Later dat jaar werd Sulbaran door toenmalig bondscoach Robert Eenhoorn opgenomen in de selectie van Oranje voor de Olympische Spelen van Peking.

Als professional bereikte de inmiddels 28-jarige Curaçaoënaar in twee verschillende seizoenen het Triple-A niveau. Helaas wist hij daar nooit zo te overtuigen dat hij een kans in de Major League kreeg. Na afloop van het seizoen 2016, waarin hij verspreid over Double-A en Triple-A 5-10 ging met een ERA van 5.24, werd Sulbaran free agent.

World Baseball Classic

Als lid van Team Kingdom of the Netherlands nam Sulbaran deel aan de World Baseball Classic in 2017, maar hij moest het seizoen 2017 aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. In 2018 zal hij uitkomen voor Silicon Storks in de Nederlandse Hoofdklasse en wellicht als lid van Oranje ook pitchen tijdens de Honkbalweek Haarlem in juli en de Super 6 Baseball and Softball in Hoofddorp in september.

Bij Storks komt hij een pitching staff versterken met een team ERA van 7.32. “Ik zal in eerste instantie nog als reliever ingezet worden, maar als mijn arm sterker is, wil ik erg graag starten voor Storks.”, aldus Sulbaran.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao