Rodney Daal slaat raak voor een solohomerun in de negende inning.

ECC 2018

L&D Amsterdam naar verliezersronde

L&D Amsterdam naar verliezersronde

Rodney Daal slaat raak voor een solohomerun in de negende inning.

Rodney Daal slaat raak voor een solohomerun in de negende inning.
Foto: © Jan Kruijdenberg

L&D Amsterdam is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de European Champions Cup. In het Neptunus Familiestadion in Rotterdam werden de Amsterdamse honkballers vanmiddag met 2-3 uitgeschakeld door de Italiaanse landskampioen ASD Rimini. De Italianen voegen zich hierdoor bij Curaçao Neptunus, Unipolsai Bologna en Rouen Huskies in de halve finales. L&D Amsterdam vervolgt zijn toernooi in de verliezersronde.

Rouen Huskies en Heidenheim Heideköpfe zorgden er gisteren met een stunt voor dat vandaag in ieder geval één favoriet zou worden uitgeschakeld voor de strijd om de Europese clubtitel. Huskies en Heideköpfe versloegen respectievelijk L&D Amsterdam en ASD Rimini. Daardoor waren het Rouen Huskies en Heidenheim Heideköpfe die vanochtend al om een plaats in de halve finales speelden. De Franse kampioen won dat duel met 6-2 en verzekerde zich daarmee van een plaats bij de beste vier.

Vanmiddag was het in Rotterdam de beurt aan L&D Amsterdam en ASD Rimini om voor de andere halve finaleplaats uit poule A te spelen en om zich te voegen bij Rouen Huskies, Fortitudo Bologna en titelverdediger Curaçao Neptunus. Dat werd een aangenaam pitchersduel tussen de 36-jarige Dominicaanse pitcher Logan Duran en de 43-jarige Rob Cordemans. Die laatste stelde niet teleur en liet zien internationaal nog moeiteloos mee te kunnen. Cordemans, die het seizoen nog met een blessure begon, gooide vanmiddag zeven innings en had slechts één slechte pitch.

Strikeouts

Rob Cordemans gooide zeven innings.

Rob Cordemans gooide zeven innings.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Op die pitch velde eerste honkman Jésus Ustariz in de vierde inning het oordeel over L&D Amsterdam. Met Frederico Celli (tweehonkslag) aan boord sloeg hij de bal over de hekken voor de 0-2 voorsprong. Freddy Noguera scoorde na schijn van Jim Ploeger in de achtste inning het laatste Italiaanse punt van de wedstrijd. Voor L&D Amsterdam scoorde Max Clarijs in de vijfde inning, maar de Amsterdamse slagploeg was bij lange na niet bij machte om het initiatief naar zich toe te trekken.

Maar liefst veertien keer werd een speler van L&D Amsterdam met drie slag terug naar de dug-out gezonden. Zelfs zeven strikeouts daarvan werden gegooid met een Amsterdamse loper in scoringspositie. Tekenend was de achtste inning. Bij een 1-3 achterstand opende Zerzinho Croes de slagbeurt met een honkslag. Hij kon een honk opschuiven na schijn, maar de drie daaropvolgende slagmannen werden alle drie met drie slag aan de kant gezet.

Homerun

Pas een slagbeurt later kreeg Rodney Daal de bal goed op de knuppel. Hij sloeg de bal voor een homerun het stadion uit. Maar deed dat net op het moment dat de honken leeg waren. Zo kon L&D Amsterdam de achterstand wel verkleinen tot 2-3, maar het gat niet meer dichten. Het was uiteindelijk nota bene international Kevin Kelly, die het laatste beetje hoop bij L&D Amsterdam wegnam. De Curaçaose pitcher, die deze winter Neptunus verruilde voor een Italiaans avontuur in Rimini, gooide de wedstrijd uit met vier strikeouts. De winst kwam op naam van de Dominaanse profpitcher Logan Duran, die in de eerste zeven innings ook al negen keer drie slag had gegooid.

Vorig jaar eindigde het Italiaanse Rimini nog op een teleurstellende vijfde plaats. Die prestatie is met de winst op L&D Amsterdam in ieder geval overtroffen. De Amsterdammers wacht nu eenzelfde scenario als Rimini vorig jaar. De ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus speelt vanaf morgen verder in de verliezerspoule met als hoogste inzet nu nog de vijfde plaats. De eerstvolgende wedstrijd voor L&D Amsterdam is morgen om 13.00 uur in Capelle aan den IJssel. Tegenstander is dan het nog puntloze Draci Brno.

        1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
ASD RIMINI   0 0 0 2 0 0 0 1 0 3 7 1
L&D AMSTERDAM 0 0 0 0 1 0 0 0 1 2 6 2

Pitchers ASD Rimini
Logan Duran (7+1 man): 9-3-5-1
Ricardo Hernández (1/3): 1-0-0-0
Kevin Kelly (1 2/3): 4-0-1-0

Pitchers L&D Amsterdam
Rob Cordemans (6 2/3+1 man): 6-1-6-1
Maickel Rietel (2/3): 0-0-1-1
Jim Ploeger (1 2/3): 1-0-0-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2018