Stijn van der Meer opent in de eerste inning de score.

ECC 2018

Curaçao Neptunus naar Europese clubfinale

Curaçao Neptunus naar Europese clubfinale

Stijn van der Meer opent in de eerste inning de score.

Stijn van der Meer opent in de eerste inning de score.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Voor het tweede jaar op rij heeft Curaçao Neptunus zich geplaatst voor de finale van de European Champions Cup. In eigen huis versloegen de Rotterdamse honkballers vanavond in de halve finales het Franse Rouen Huskies met 4-0. Morgen staat de titelverdediger in de eindstrijd tegenover ASD Rimini.

Rouen Huskies verschafte zich via onder meer een knappe 8-1 overwinning op L&D Amsterdam toegang tot de halve finales. Daarmee zorgden de Franse honkballers voor een vroegtijdige uitschakeling van zowel een Nederlands als Italiaans team. De ploeg uit Rouen kreeg vanavond zelfs voor het eerst sinds 2007 de kans om zich te plaatsen voor de finale, maar titelverdediger Curaçao Neptunus maakte een einde aan het Franse sprookje.

Diegomar Markwell gooide de volledige wedstrijd.

Diegomar Markwell gooide de volledige wedstrijd.
Foto: © Jan Kruijdenberg

De Franse kampioen had drie spelers in de top 10 van het slagklassement. Maar in de halve finales legde de ervaren pitcher Diegomar Markwell de slagploeg van Rouen Huskies het zwijgen op. Met behulp van een foutloos spelend veld en tweemaal een dubbelspel werd de club uit Rouen puntloos gehouden. Markwell gooide een complete wedstrijd en stond pas in de negende inning een loper toe op het tweede honk. Daarmee gaf hij de andere pitchers van Curaçao Neptunus de mogelijkheid om morgen vers aan de start van de finale te verschijnen.

Homerun

Markwell werd ondersteund door punten in de eerste, vierde en zevende inning. Stijn van der Meer (1 uit 3) scoorde de runs in de eerste en zevende slagbeurt, terwijl Quintin de Cuba met een homerun voor twee punten in de vierde inning zorgde. De slagploeg van Curaçao Neptunus kreeg vanavond negen keer drie slag en sloeg zeven honkslagen. Die hits kwamen op naam van Gregory Muller (2 uit 3), Benjamin Dille (1 uit 2), Quintin de Cuba (1 uit 2), Gianison Boekhoudt (1 uit 3), Dwayne Kemp (1 uit 4) en Stijn van der Meer (1 uit 4).

Felicitaties na de homerun van Quintin de Cuba.

Felicitaties na de homerun van Quintin de Cuba.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Met de 4-0 overwinning verwees de gastheer Rouen Huskies naar de strijd om de derde plaats. Daarin wordt morgen Unipolsai Bologna, vorig jaar nog verliezend finalist, de tegenstander. De Franse ploeg houdt hiermee nog steeds zich op de beste eindklassering sinds de vierde plaats tijdens de Final Four van 2012.

Finale

Curaçao Neptunus staat morgen voor het tweede jaar op rij in de finale. De negenvoudig Europees kampioen kan morgen de eerste club worden die de Europese titel twee jaar op rij wint sinds Fortitudo Bologna Europees kampioen werd in 2012 en 2013. Daarvoor moet dan wel worden gewonnen van ASD Rimini. De Italiaanse kampioen versloeg vanmiddag in de andere halve finale Fortitdo Bologna met 2-1.

Daarmee plaatste Rimini zich voor het eerst sinds 2016 voor de Europese clubfinale. In dat jaar schakelde de Italiaanse ploeg in de halve finales eveneens Fortitudo Bologna uit. Maar op een Europese hoofdprijs wachten ze in Rimini al bijna dertig jaar. Ook in 1990, 2000, 2003, 2013, 2014 bleef Rimini in de eindstrijd met lege handen. De laatste Europese clubtitel voor Rimini stamt al uit 1989.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
ROUEN HUSKIES   0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5 2
CURAÇAO NEPTUNUS 1 0 0 2 0 0 1 0 X 4 7 0

Pitchers Rouen Huskies
Esteban Prioul (4 2/3+1 man): 6-2-3-1
Kender Villegas (3 1/3): 3-3-4-1

Pitchers Curaçao Neptunus
Diegomar Markwell (9): 2-0-5-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2018