Hoofdcoach Charles Urbanus zag zijn ploeg vandaag kansloos verliezen van Draci Brno.

ECC 2018

L&D Amsterdam brengt Europees ticket in gevaar

L&D Amsterdam brengt Europees ticket in gevaar

Hoofdcoach Charles Urbanus zag zijn ploeg vandaag kansloos verliezen van Draci Brno.

Hoofdcoach Charles Urbanus zag zijn ploeg vandaag kansloos verliezen van Draci Brno.
Foto: © Rob Jelsma

Nederland moet vrezen voor één van zijn twee Europese tickets. Vanmiddag verloor L&D Amsterdam zijn derde wedstrijd op de European Champions Cup op rij. Draci Brno was in Capelle aan den IJssel met maar liefst 0-8 te sterk. Hierdoor moeten de Amsterdammers het morgen tegen T&A San Marino opnemen. De verliezer van dat duel degradeert naar de CEB Cup.

De misère voor L&D Amsterdam was al groot na het teleurstellende verlies tegen Rouen Huskies en de onnodige nederlaag tegen ASD Rimini. Maar vandaag kwam de Amsterdamse ploeg in Capelle aan den IJssel in een ware nachtmerrie terecht.

Tegen de nog puntloze promovendus Draci Brno was L&D Amsterdam volkomen kansloos. Pitcher Wes Roemer, die tussen 2007 en 2014 uitkwam als profhonkballer en in dienst van Arizona Diamondbacks in twee seizoenen uitkwam op Triple A-niveau, bracht de Amsterdamse slagploeg vandaag aan de rand van de afgrond.

Scherper

De Amerikaan had woensdag al zes innings gegooid in de wedstrijd tegen Unipolsai Bologna. Die werd uiteindelijk met klein verschil (4-1) verloren. Vandaag was hij in Capelle aan den IJssel nog scherper en hield hij zelfs het volledige duel stand. Alleen in de eerste inning stond Roemer een tegenstander toe op het tweede honk. Door een paar homeruns van Dondrei Hubbard (3 uit 4) liep Draci Brno zelf snel uit naar een 0-4 voorsprong. De Tsjechische aangewezen slagman sloeg een solohomerun in de tweede inning en bracht een inning later met een homerun nog eens twee punten binnen.

Die voorsprong kwam hierna niet meer in gevaar. De 21-voudig Tsjechische kampioen liep zelfs nog verder uit naar een 0-8 shut-out. Daarmee mag Draci Brno morgen spelen om de vijfde plaats. De tegenstander is al even verrassend als het resultaat van de wedstrijd tussen de ploegen uit Brno en Amsterdam. Want eerder op de dag stuntte VOITH Heidenheim Heideköpfe met een 5-6 overwinning op T&A San Marino. De Duitse honkballers werkten in de achtste inning een 4-1 achterstand weg en scoorden in de negende inning het winnende punt na een solohomerun van Sascha Lutz.

CEB Cup

Dat betekent dat L&D Amsterdam en San Marino morgenochtend om 11.00 uur niet alleen spelen om de zevende en achtste plaats, maar bovendien om degradatie te voorkomen. De verliezer van dat duel verliest een ticket voor de European Champions Cup voor zijn land en degradeert naar de CEB Cup.

Het startbewijs dat vrijkomt gaat naar België of Duitsland. Vanavond spelen in het Tsjechische Ostrava Borgerhout Squirrels en Bonn Capitals in de eindstrijd van de CEB Cup om promotie naar de European Champions Cup. De winnaar wordt de opvolger van Draci Brno, dat vorig jaar promoveerde vanuit de CEB Cup.

       1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
DRACI BRNO  0 1 3 1 0 1 2 0 0 8 13 0
L&D AMSTERDAM 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 3

Pitchers Draci Brno
Wesley Roemer (9): 5-0-4-0

Pitchers L&D Amsterdam
Robin Schel (3): 2-1-7-1
Daan Hendrix (3+3 man): 5-1-5-2
Nick Veltkamp (3): 3-0-1-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2018