Shairon Martis in actie tijdens de World Baseball Classic.

Honkbal

Shairon Martis terug bij Lincoln Saltdogs

Shairon Martis terug bij Lincoln Saltdogs

Shairon Martis in actie tijdens de World Baseball Classic.

Shairon Martis in actie tijdens de World Baseball Classic.
Foto: © Henk Seppen

Twee weken nadat Lincoln Saltdogs het contract met Shairon Martis had ontbonden, heeft de Amerikaanse profclub uit de American Association de Curaçaose pitcher teruggehaald. Gisteravond maakte Martis zijn rentree in de wedstrijd tegen Texas AirHogs.

De 31-jarige Shairon Martis werd dit seizoen geplaagd door blessures. Na zijn tweede blessure in korte tijd werd hij door Lincoln Saltdogs van het roster gehaald. Gisteren tekende Martis een nieuwe overeenkomst met de club uit Lincoln. De rechtshandige pitcher gooide op dezelfde dag 1 2/3 inning in de met 4-3 gewonnen wedstrijd tegen hekkensluiter Texas AirHogs. Martis kreeg in de zevende en achtste inning zes tegenstanders tegenover zicht, gooide één keer drie slag en stond één honkslag toe.

Texas AirHogs nam in de eerste inning van hun thuiswedstrijd een 2-0 voorsprong na solohomeruns op rij, maar Curt Smith voorkwam een nederlaag voor Lincoln Saltdogs. De speler van het Nederlands Koninkrijksteam scoorde vijf honkslagen in evenzoveel slagbeurten en bracht daarmee drie punten over de thuisplaat in de derde en vijfde inning. In de vijfde slagbeurt sloeg hij in het AirHogs Stadium in Grand Prairie zijn zesde homerun van het seizoen.

Met zijn prestatie werd Smith de negentiende speler in de historie van Lincoln Saltdogs die vijf honkslagen in één wedstrijd wist te slaan. Nooit sloeg een speler van de club uit Lincoln meer hits in één duel. Martis is momenteel de nummer drie in de clubhistorie van Lincoln Saltdos voor wat betreft overwinningen (19), aantal gegooide innings (269 1/3) en aantal strikeouts (205).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal