EK Slowpitch 2018

DNT boekt eerste overwinning ooit op EK

DNT boekt eerste overwinning ooit op EK

Oud-honkbal international Patrick de Lange sloeg DNT met twee homeruns naar de eerste overwinning ooit op het EK Slowpitch
(Foto: DNT/Facebook Pagina)

Het Dutch National Team Slowpitch heeft op dinsdag zijn debuut gemaakt op het EK Slowpitch. De ploeg van manager Danny Bout opende het toernooi tegen het sterke Groot-Brittannië en speelde ’s middags ook nog eens tegen aartsrivaal Italië. Na een moeilijke wedstrijd tegen de Britten, werd later op de dag tegen de Italianen de eerste overwinning ooit geboekt op het EK Slowpitch.

De Britten, één van de favorieten voor de Europese titel, straften in Game 1 een aantal foutjes van de Nederlandse mannen keihard af. Met dertien runs deden de mannen het aanvallend behoorlijk goed, maar de Britten trokken met 24-13 aan het langste eind. Een zege die ietwat geflatteerd was.

In de middagwedstrijd nam Italië via goed slagwerk de leiding, maar toen stond de slagploeg van Oranje op. Niemand minder dan Patrick de Lange, nota bene oud-werper van het Nederlands honkbalteam, sloeg twee homeruns en Stasiu Achterberg sloeg voor de “cycle”, dat wil zeggen: hij sloeg in deze wedstrijd een honkslag van elke variant (single, double, triple en homerun). Dankzij de 25-11 uitslag kon DNT zijn eerste zege ooit op een EK bijschrijven en staan zij na twee wedstrijden op 1-1 met een positief runsaldo op een gedeelde derde plaats.

Op woensdag speelt DNT opnieuw twee belangrijke wedstrijden. Om 12.30u is Ierland, dat op dinsdag twee keer met grote cijfers werd verslagen, de tegenstander en om 17.45u volgt de wedstrijd tegen Duitsland. De Duitsers wonnen op dinsdag van Italië, maar kwamen net te kort tegen Tsjechië. Hou voor live streams van deze wedstrijden de Facebook pagina KNBSB Nieuws in de gaten!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK Slowpitch 2018