Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem verslaat Sparks

FysioExpert Olympia Haarlem verslaat Sparks

FysioExpert Olympia Haarlem versloeg op dinsdagavond Sparks Haarlem en verstevigde zo de koppositie in de Golden League.
(Foto: Fred Versluis)

In een onderling duel tussen de twee hoogst geplaatste teams in de Golden League heeft FysioExpert Olympia Haarlem op dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen Sparks Haarlem een belangrijke dreun uitgedeeld. De directe concurrent voor de eerste plaats en de tegenstander in de Holland Series van afgelopen seizoen werd met 6-0 verslagen.

Pitchers Ilona Andringa en Eva Voortman hadden de wedstrijd volledig onder controle voor Olympia. De slagploeg van Sparks kwam niet verder dan drie honkslagen en slechts een loopster bereikte het derde honk. Aanvallend bleken Eva Voortman (2 hits, 3 runs) en Dinet Oosting (2 RBI-doubles) aan kop van de slaglijst dodelijk voor Sparks. Dankzij de 6-0 overwinning heeft Olympia nu een voorsprong van vier punten op Sparks. Dit weekend gaat Olympia op bezoek bij stadsgenoot DSS, terwijl Sparks thuis Terrasvogels ontvangt. Nummer drie Roef! speelt zaterdag twee uitwedstrijden tegen Tex Town Tigers in Enschede.

Sparks Haarlem – FysioExpert Olympia Haarlem

Pitchers FysioExpert Olympia Haarlem

Ilona Andringa (4): 4-2-2-0
Eva Voortman (3): 6-2-1-0

Pitchers Sparks Haarlem

Quincey Catsburg (5 1/3): 2-3-9-2
Ginger de Weert (1 2/3): 2-0-2-0

De stand in de Golden League na 12 juni:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League